Сериали Криминални

Гранчестър (Grantchester)

Добави коментар

Годината е 1953-та и Сидни Чеймбърс (Джеймс Нортън, „Happy Valley“) е викарий на Гранчестър – китно...

Гранчестър (Grantchester) – Сезон 1


Годината е 1953-та и Сидни Чеймбърс (Джеймс Нортън, „Happy Valley“) е викарий на Гранчестър – китно село, сгушено в английската провинция близо до Кеймбридж.

Гранчестър (Grantchester)

Сидни е страхотен енорийски свещеник – никога не е тесногръд или осъждащ, точно обратното – той е любопитен позитивен човек с много свободно време, което посвещава на другите. Докато консумира твърде много уиски, слуша джаз прекалено високо и понякога си загубва ума по неподходящи жени, животът му всъщност е доста спокоен. Или поне това е така до момента когато се изправя пред случай на убийство.

Гранчестър (Grantchester)

Сидни Чеймбърс внезапно изоставя живота на енорийски свещеник и навлиза в опасния свят на лъжи, предателства и убийства. Той бързо разбира, че ясната му преценка за хората и естественото доверие, което предизвиква у тях означава, го правят изключително добър в новата му роля на свещеник-детектив. Престъпленията не са единственото, което ангажира ума на Сидни.

Гранчестър (Grantchester)

След като се среща с красивата и интелигентна Аманда (Морвен Кристи, „Младата Виктория“), надеждите на Сидни за спечелването на сърцето ѝ много бързо са разбити. Той се пита защо една дъщеря на богат дипломат би се интересувала от обикновен викарий като него и се чуди дали бракът е за него поне докато не се сприятелява с Хилдегард Стонтън (Фелайн Рогън, „Soul Train“), впечатляваща германка вдовица.

Така се оформя турбулентен любовен триъгълник, който скоро се разгръща.

Гранчестър (Grantchester)

Заедно със Сидни в мрачния свят на убийствата e приветливият детектив инспектор Джорди Кийтинг  (Робсън Грийн, „Strike Back“), наивният, но добър помощник на Чеймбърс Ленърд Финч (Ал Уийвър) и неговата строга и винаги неодобряваща икономка г-жа Магуайър  (Теса Пийк-Джоунс, „Доктор Кой“).

Гранчестър (Grantchester)

В епохата след Втората световна война, Сидни все още носи белезите на битките и въпреки че иска да намери любовта и добротата във всеки, той си остава безмилостен когато открива противоположни на тези черти.

 

  • С участието на:
  • Джеймс Нортън в ролята на отец Сидни Чеймбърс
  • Робсън Грийн в ролята на следовател Джорди Кийтинг
  • Морвен Кристи в ролята на Аманда Кендал
  • Ал Уийвър в ролята на Ленърд Финч
  • Теса Пийк-Джоунс в ролята на г-жа Магуайър
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Гранчестър