Лица За звездите

"Големанов” се завърна на софийска сцена

Добави коментар

След четири години отсъствие пиесата „Големанов” на големия български комедиограф Стефан Лазаров Костов вчера отново се завърна на сцената на „Сълза и смях”.
"Големанов” се завърна на софийска сценаСлед четири години отсъствие пиесата „Големанов” на големия български комедиограф Стефан Лазаров Костов вчера отново се завърна на сцената на „Сълза и смях”. Актьорите от театрална формация „Мелпомена” за пореден път разсмяха до сълзи столичната публика с великолепната си игра. Постановката е на покойния режисьор Георги Стоилов, основател на трупата. Пиесата беше възстановена със специалната подкрепа на VIVACOM. Телекомът е традиционен партньор на частния театър вече трета година и спомогна за реализацията на хитовите представления „Вражалец” и „Благородният испанец”.
 
Героят Големанов, появил се през далечната 1928 г., към момента е по-жив и актуален от всякога. Като че ли създаден, за да бъде изигран от гениалния Любо Нейков, образът окарикатурява необузданите амбиции за власт, пари и слава. Вманиаченият кандидат за министерско кресло съвсем губи чувството си за мяра и постепенно разкрива лукавия си нрав, лицемерие и глупост. Красивата съпруга на Големанов - Живка /Елена Петрова/ допълнително подсилва скъперничеството му, хленчейки постоянно за пари.

Неудържим смях в салона извика репликата на Нейков към Петрова: ”Какво се оплакваш – цял „Стъклен дом” ти построих!”.  Безупречният Стефан Рядков майсторски се претворява в ролята на Горилков, Мария Статулова зрителите могат да видят в образа на баба Гицка, Светлана Бонин като премиерша, а Мирослав Косев е Чавдаров. Публикуването на този текст е без разрешение на рotv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър