Актуално В програмата

„Глобусът" тази събота, 17 юли ще ни разходи из Кушадасъ.

Добави коментар

„Глобусът" тази събота, 17 юли ще ни разходи из Кушадасъ. Карина от „Глобусът” отпразнува рождения си ден плувайки с делфини в Кушадъсъ – Адаленд.
„Глобусът" тази събота, 17 юли ще ни разходи из Кушадасъ. Карина от „Глобусът” отпразнува рождения си ден  плувайки с делфини в  Кушадъсъ – Адаленд.

Много българи са чували и са посещавали Егейските курорти на Турция и по-специално Кушадасъ. Но за съжаление повечето то тях така и не разбират, че там има много повече за преживяване и разглеждане от кисненто на плажа и почивката на олинклузив в хотела. Точно за това екипът на „Глобусът" реши да преложи една по-различна програма на туристите запътили се натам , включваща посещението на древноримски  град Ефес, къщата на света Дева Мария  и какво ли още не...И понеже пътуването съвпадна с роджения ден на водещата Карина екипа и домакините решиха да сбъднат една нейна стара мечта – да поплува с делфини. Това се случи в един от най-атрактивните водни паркове в близост до Кушадъсъ – Адаленд. „Никога няма да забравя как плувах с едно малко делфинче- усешането е невероятно. Досегът до тези красиви животни ме зареди за седмици напред.”.. коментира  въодушевено Кари. Разбира се тя не пропусна да изпробва и всички видове водни атракции, сред които  беше и спускане сред истински акули.

Екипът на „Глобусът” успя да открие и още едно уникално място в близост до Кушадасъ - остров Гюверджин или Гълъбовият остров.Оттам се разкрива невероятна гледка към залеза над Егейско море, който според единодушното мнение на екипа  е  едно от най-романтичните неща , които са преживявали.

В предаването тази събота ще можете да видите и  нощния живот на курорта. Купонът на улица „Бар стрийт” тече нон-стоп и   шоуто е гарантирано. Също така ще видите и изненадата, която домакините бяха приготвили за Карина, включваща торта, happy birthday  и  ... не малка доза кючек.

Всичко това и още много ще можете да преживеете, ако гледате тази събота „Глобусът”. Това ще е първият епизод от поредицата посветена на Егейските куроти на Турция. В следващите две съботи ще можете да видите още много неизвестни и любопитни неща за околностите на курортите Айвалък и Гюре, както  и да посетите древния град Троя , острова Бозджа, Селчук и Шириндже.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Глобусът

„Глобусът” тръгва по пътя на керваните

Карина от „Глобусът” влезе в Троянския кон - събота, 31 юли, точно от 12:00 часа по bTV

Екипът на „Глобусът” пътува до Венецианската лагуна, тази събота от 12:00 часа по bTV

„Глобусът” с предавания за Йордания, Сирия и Ливан

Зрителите стават герои в „Глобусът”