Лица ТВ водещи

Георги Любенов

Добави коментар

Георги Любенов сяда на горещия стол на Новините в ТВ2
Георги ЛюбеновОт 17 януари 2009г. съботно – неделните новини на ТВ2 ще имат нов водещ.   В почивните дни, точно в 18.45 ч. най-важните събития от България и света ще представя журналистът  Георги Любенов.

Появата на Любенов в ефир е отговор на желанието на зрителите да видят своя любимец отново на екран и то като водещ на Новините. Пикът на зрителските писма и обаждания беше малко след Нова година /в навечерието на новата година Жоро Любенов бе водещ на празничната програма на ТВ2/, когато телевизията беше заляна от подобни молби и настоявания. В писмата  най-често се изказва искрено възхищение от водещия, от неговото излъчване и  умението му да общува с аудиторията.

Досегашният опит на Жоро Любенов в тази сфера е като водещ на новини по БНР, където през 1998г. и 2001г. представя късните емисии на медиата. С телевизия се занимава от 1998г., където трупа опит като водещ на публицистични и развлекателни предавания.


Георги Любенов е роден е на 25.02.1976 г. в гр. София. През 2000г, завършва българска филология в СУ „Св.Кл.Охридски”, а през 2006г. Театрознание в НАТФИЗ „Кр.Сарафов”. През 1993 година попада в Младежката редакция на БНР, където води предаване за учениците, а от 1995 година е водещ в програма „Хоризонт” на редица предавания: „Супер събота”, „Хора, пътища, автомобили”, „Нощен Хоризонт”, „Хоризонт следобед”, „Хоризонт за вас”. 10 години е водещ на обедното предаване „12+3”.

Телевизионният му опит започва в БНТ през пролетта на 1998 година, когато Люба Кулезич го кани за лице на кинопредаването „24 квадрата”, на което е водещ повече от 3 години. На 1 март 2002 година се излъчва брой първи на радио-тв предаване „Полет над нощта”, на което Жоро Любенов е автор и водещ близо 6 години. Негов режисьор е проф. Хачо Бояджиев

От 1 ноември 2007 година Георги Любенов е част от екипа на ТВ2, където е главен редактор „Публицистика”, както и автор и водещ на „Параграф BG”.
Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Георги Любенов

Георги Любенов – новото лице на „По света и у нас”

„Утрото на PRO.BG” с ексклузивно интервю с Вили Кавалджиев, събота и неделя от 8.00 до 11.00