Лица ТВ водещи

Георги Коритаров уволнен от „Нова телевизия”

1 коментар

Напуснах медията след предаване, което беше право на отговор на информатор на Юрген Рот

Георги Коритаров напуска екипа на „Нова телевизия”Георги Коритаров: Напуснах медията след предаване, което беше право на отговор на информатор на Юрген Рот

Напуснах медията след предаване, което беше право на отговор на информатор на Юрген Рот, след интервюто ми с германския журналист, каза пред Агенция “Фокус” досегашният водещ на предаването “Здравей, България” на “Нова телевизия” Георги Коритаров, който днес е бил уволнен от медията.

“Както казах на няколко пъти, дължа извинение на германския журналист Юрген Рот. Професионалната ми съдба, доказа правотата на неговата книга, въпреки че моето интервю с него до голяма степен даде повод на много хора да се чувстват реабилитирани. Те не го заслужават”, посочи още журналистът.

“Категорично отричам да съм използвал телевизията за лични цели – освен за една – предаването да става все по-гледано, а заедно с това да нараства и личния ми авторитет. Плурализмът в моята професия е бил водещ принцип и няма смисъл да го доказвам”
, посочи още той.

Георги Коритаров посочи още, че тепърва ще реши с какво ще се занимава. Той отказа да направи прогноза за това, както ще се случи с предаването “Здравей, България” след неговото напускане.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Здравей, България

Утвърдени предавания на NOVA с нов сезон през есента

„Здравей, България“ със специално петчасово издание на 24 май

„Здравей, България” на 3 март с честванията от цялата страна

„Здравей, България“ с петчасова празнична програма на 3 март

"Здравей, България" - на твоя страна, с нова рубрика от понеделник