Предавания ТВ игри

Форт Бояр

2 коментара

Българската продукция на най-успешното европейско телевизионно състезание Форт Бояр.

Българската продукция на най-успешното европейско телевизионно състезание Форт Бояр.

13 епизода

90 минути


Изпълнителен продуцент:
Робин Кафалиев

Водещ: Димитър ПавловЗа първи път на Форт Бояр ще стъпят едновременно състезатели от три държави - България, Сърбия и Турция, затова и зрителите на FOX Турция и FOX Сърбия ще могат да проследят състезанието по едно и също време заедно със зрителите на bTV.

Подборът на българските, турските и сръбските участници във Форт Бояр беше организиран съвместно с колегите от френската продукция ALP (Adventure Line Production).

Телевизионната история на Форт Бояр започва още през 1990 година, но едва през 2008 г. три нации – България, Сърбия и Турция - ще се изправят една срещу друга, за да напишат нова страница в общата си история. Този път историята е телевизионна.
Досега близо 30 държави са мерили сили в битка за съкровището на крепостта.

Основната идея на Форт Бояр е да изправи срещу предизвикателствата на крепостта хора с различна възраст, различни професии, различни характери, но обединени от една цел – да преодолеят собствените си страхове и с общи усилия да победят. Всеки отбор е съставен от по 4 души - двама мъже и две жени. Веки един от тях попада в определена категория.

  • Медийни личности: това са лица, които зрителите познават от екрана или хора, придобили известност по един или друг начин. Те ще се представят в съвсем различна светлина в шоуто Форт Бояр.

  • Хора на изкуството: някои от тях се занимават с музика, други с изобразително изкуство, а в единия от отборите има участник, който е надарен с повече от един талант.

  • Хора от света на бизнеса: в тази категория влизат личности, които в ежедневната си работа контактуват с много и най-различни хора. Тези участници се изявяват в най-различни професионални сфери.

  • Спортисти: Това са участниците, на които се пада тежката задача да покорят най-силовите предизвикателства на Форта. Те активно и професионално се занимават със спорт.


Всеки от отборите има капитан. Господарят на крепостта е определил състезателен цвят за всяка от участващите държави.
За България цветът е тъмносин, за Турция е червен, а за Сърбия - сив.


По света има милиони любители на приключения, които мечтаят да попаднат на Форт Бояр, но в непревземаемата крепост се влиза само с покана. Тя трябва да бъде отправена от самия господар на Форта, Мосю Рошел. Принципът на подбор е прост: Мосю Рошел избира популярна личност от дадена държава и му/й дава възможност да събере отбор, с който да преодолее предизвикателствата на крепостта. Така бяха подбрани и капитаните на българските, сръбските и турските отбори, а те от своя страна сформираха екипи, на които могат да имат доверие.


УЧАСТНИЦИТЕ В БЪЛГАРСКИТЕ ОТБОРИ НА ФОРТ БОЯРОТБОР „България 1”


Капитан на първия български отбор е Васил Гюров, или по-накратко Васо. Той е на 42 години, които определено не му личат и е музикант, което определено му личи. Басист е на легендарната от годините на прехода група „Ревю”. Освен музиката обича футбола, семейството си и особено много двете си момченца. В миналото се е занимавал със ски, плуване, подводен риболов и водни ски. И в момента се занимава любителски с футбол. Освен капитан, Васо е и творческата личност в първия български отбор. Като музикант ще задава ритъма на играта, а като капитан ще се опита да внесе спокойствие в редиците на първия български отбор.

Дияна Стоянова е телевизионна водеща, на 21 години. Зодия Телец. За всички, които се интересуват - тя не е омъжена, но твърди, че е ангажирана :). Вечно усмихната. В отбора отговаря за бурните емоции и радостните викове. Обича предизвикателствата и екстремните изживявания, което е доказателство, че на Форт Бояр ще се чувства изцяло в свои води. Според близките ѝ Дияна е живото доказателство, че младостта не е порок. Добре позната от екрана, тя категорично попада в медийната категория на Мосю Рошел. Твърди, че не се плаши от нищо.

Иван Андонов
е на 23 години. По професия е детски треньор по плуване. По убеждение - непоправим оптимист. Неженен, неангажиран и неуморим. Според приятелите му - понякога и неоткриваем. Силните му страни са много, но дипломацията не е една от тях, защото винаги казва директно това, което мисли. В отбора Иван отговаря за изпълнението на най-атлетичните изпитания. Като бивш активен спортист и възпитаник на Националната Спортна Академия той е очевиден представител на спортния тип участници. Играе, за да спечели.

Петя Николова - 27 години. Зодия - Стрелец, образование - финансист, състезателен дух - изключителен. През седмицата работи като медия директор в рекламна агенция. През уикенда е в планината и катери непристъпни скали с любимата си група деца - начинаещи катерачи. Винаги е готова за ново пътешествие и ново приключение, както и за ново предизвикателство. Петя е състезател от контактния тип. Млада жена, със сериозна професия, сериозен приятел и още по-сериозно намерение да превземе Форт Бояр.


ОТБОР „България 2”Капитан на втория български отбор е Красимир Ванков. Краси е на 30 години и е познат на зрителите като водещ на „Рекордите на Гинес” по bTV. Той е актьор по професия, музикант по образование и бохем по душа. Посветен е на работата и семейството си. В малкото свободно време, което му остава, се занимава с всичко друго, но не и със спорт. Краси може и да не е спортен тип, но определено е медиен тип по класификацията на Мосю Рошел. Говори бързо, действа бързо и мисли още по-бързо. Освен това бързо се поддава на изкушенията.

Деница Хаджииванова. Деница е само на 21 години, но вече е позната на българската публика от участието си в първото издание на Music Idol. Там тя стигна до 12-те финалисти, а на Форта се надява да стигне още по-далеч. Освен професия, за Деница музиката е и хоби. Като повечето творчески личности, тя лесно се поддава на емоциите си, което не ѝ пречи да е отговорна и съзнателна. Твърди, че се страхува от насекоми и влечуги. Предстои да видим дали ще ѝ се наложи да преодолее страха си към тях. Сигурното е, че каквото и да се случи, Деница ще си остане все така позитивна и експресивна.

Мариана Де Мео.
Мариана е на 35 години, живее в София и работи като изпълнителен директор на фондация „Щедро сърце”. Тя е слънчев и добронамерен човек, което обяснява защо се занимава с благотворителност. Родена е под знака на зодия Лъв, което пък обяснява защо е директор на фондацията. Ежедневно се среща и работи с хора, което я прави контактния тип във втория отбор. Вярва в мистичното и в честността. Освен това вярва, че ще успее да преодолее с усмивка предизвикателствата на Форт Бояр.


Красимир Николов. Краси е на 22 години и е студент в Националната спортна академия. Обича да плува, да тича и да ходи на лов. Иначе казано - плувец, ловец и пич от общ характер. Зодията му е Дева, което обяснява засиления интерес на девойките към спортната му личност. Краси приема спокойно интереса на дамите, защото в живота не може да приеме само две неща - поражението и изневярата. В отбора отговаря за всички изпитания, които изискват физическа сила и благородна спортна злоба. Едно е сигурно - каквото и да му предложи Форт Бояр, Краси няма да се предаде без бой.


ОТБОР „България 3”

 Мартин Захариев е капитанът на третия български отбор. Той е на 40 години, медиен брокер и солиден мъж със семейство и две деца. Мартин е е медиен тип не само по класификацията на Мосю Рошел, но и по призвание. Освен, че е издател на емблематични списания като "Егоист", "Ритъм" и "Плейбой", Мартин е създател и на "Ретро радио". Занимава се любителски с тенис, но запознатите твърдят, че с ракета в ръка си изглежда почти професионално. Основната му амбиция е да помогне на българските медии да се изравнят като качество със западните си конкуренти. Допълнителната му амбиция е да изведе отбора си до успех в сблъсъка с Форт Бояр.


Ани Лозанова е певица, родена е преди 30 години в германската столица Берлин. Една от звездите на българската рок сцена, в последните години Ани освен с музика, се занимава активно и с бодибилдинг. Тя е творческият тип в третия български отбор и е твърдо решена да сътвори история на сцената на Форт Бояр. Приема нещата философски и твърди, че почти нищо не може да я извади от равновесие. Интересува се от психоанализа и няма търпение да разбере дали и как ще успее да преодолее страховете си. Покрай музикалната си кариера Ани е обиколила доста голяма част от света, но за първи път ще застане пред камерите зад стените на средновековен замък.


Петя Никитова е спортната сила в третия български отбор. Възпитаник е на Националната спортна академия със специалност модерен петобой. Тя не обича да стои на едно място и винаги е готова да провери къде е пределът на възможностите й. Държи на семейството си и мечтае да се реализира професионално. Най-много от всичко на този свят мрази лъжата. И пак е попаднала на точното място, защото на Форт Бояр няма начин да се успее с лъжа е измама.


Сами Попов е оператор на 33 години, живее в София. Като професионалист в областта на киното умее да работи в екип с много хора. Това го определя като контактния тип в третия отбор. Но макар окото му да е зад обектива на камерата, сърцето му е високо в небето, защото за Сами парашутизмът е нещо много повече от хоби. Малцина биха повярвали, че този млад човек има зад гърба си над 8000 парашутни скока до момента. Твърди, че не се страхува от нищо и това не е много трудно да се повярва. Любимото му усещане е чувството за свобода и приключение, което изпитва, докато лети към земята.

 

ОТБОР „България 4”

 Александра Жекова, или Сани, е младата българска звезда на световния сноуборд. Тя е само на 20 години, но вече е добре познато име и утвърдено медийно лице. По класификацията на Мосю Рошел това я прави участник от медиен тип. Сани определено е българският капитан с най-лъчезарна усмивка. Обича да чете исторически книги и е запленена от възможността да преживее приключение на място с толкова богата история като Форт Бояр. Твърди, че се страхува само от глупостта на хората, което означава, че на Форта няма какво да я уплаши. Амбицирана е да се представи достойно не само като капитан, но и като български спортист.


Дориана Димитрова е на 25 години, родена в Русе, отраснала в Плевен. В момента работи като координатор "Връзки с клиенти" в един от най-големите български голф клубове. Професията ѝ я прави контактният тип в отбора, а личността ѝ я прави сърцето и душата на всяка компания. Твърди, че обича да се забавлява с приятели, има чувство за хумор и носи на майтап. Страхува се от насекоми, от тъмно и от високо, но е готова да поеме почти всеки риск, за да не съжалява след това, че е пропуснала нещо. Именно затова е на Форт Бояр и е готова да се изправи срещу предизвикателствата и страховете си.

Атанас Опълченски е фитнес инструктор с изваяно тяло и позитивно отношение към живота. Физическата му подготовка е безупречна и той е напълно готов да приеме всяко силово предизвикателство, което Форт Бояр му предложи. Твърди за себе си, че няма лоши качества. Пак според неговите твърдения, двете му хобита са спортът и сексът. На Форта едва ли ще намери време за секс, но вярва, че ще се справи достойно със спортната част от играта. В живота Наско играе винаги за победа и е готов, ако се наложи, да измъкне съкровището с голи ръце от лапите на тигрите.

Николай Григоров, или Коко, е на 34 години, от София. Занимава се с пластика и рисуване и това го прави творческият тип в четвъртия български отбор, което обаче не изчерпва многостранната му личност. Освен с пластика, Коко се занимава и със спортна журналистика, със строителство и с катерене. Бивш активен спортист - или според собствените му думи "много активен" и "много бивш". Към момента пуши по кутия цигари на ден и тича най-вече след хубави жени. Човек с елегантно чувство за хумор и забележителна самоирония, Коко е артистичният център на отбор 4. Надява се да покори Форта с усмивка.

Водещият Димитър Павлов


 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Форт Бояр

Най-забавните, най-страшните, най-еротичните кадри от Fort Boyard

Отборът на Аламинут е победител във Форт Бояр 3

Иван Звездев като Спайдърмен във Форт Бояр

Водещи и репортери на bTV в битка за място на финалите на Форт Бояр 3

Първият отбор финалист в Форт Бояр ясен в събота, 10 април в 22:30 ч.