Кино

Фестивалът на Робърт Де Ниро гостува на So Independent с филми и екип

Добави коментар

Фестивалът на Робърт Де Ниро гостува на So Independent с филми и екип
 Tribeca Film Festival Днес, 11, Октомври 2012г. от България си заминава Робърт Де Ниро, който е основател на един от най-големите филмови фестивали в САЩ, Tribeca Film Festival.

Само след две седмици, публиката на So Independent Sofia ще може да се срещне с двама души изпратени от неговия фестивал, за да представят на Българската аудитория Tribeca Film Festival и Tribeca Film Institute. Филмовият институт е една от най-големите организации, финансиращи независимо кино в САЩ. В София ще бъдат обсъдени възможностите за ко-продукции. Програматорите на Tribeca ще представят филми от тяхната програма 2012г., които ще бъдат показани в рамките на So Independent. Българските зрители ще имат възможността да видят заглавия, които само преди няколко месеца за първи път бяха показани в Ню Йорк.

През февруари 2013г. в  киното на Робърт Де Ниро, Tribeca Cinema за пореден път ще се проведе So Independent New York. Там отново ще се срещнат българските и американски творци, за да доразвият създадените в София контакти.

So Independent На програматорите от Tribeca, ще бъдат показани някои от най-новите български филми и ще съдействат в избора на заглавия за деветото издание на So Independent New York. „Освен заглавия от Tribeca в селекцията тази година сме включили отличили се заглавия от фестивалите в Кан, Торонто, Берлин, Венеция и Сънденс. Още с първото си издание обещахме да покажем на публиката в София най-значимите и актуални заглавия от афиша на независимото кино и държим да оправдаем очакванията. Селекцията ни е двойно по-голяма в сравнение с миналата година – ще покажем 45 филма, разделени в категории игрално, документално и късометражно кино. От тази година добавяме и нещо ново - в паралелна програма „Майстори на независимото кино“ ще покажем филми на основателя на независимото кино Джон Касаветис и любимеца на всички ни – Куентин Тарантино. За пореден път си партнираме с фестивала за архитектура и дизайн на Ню Йорк. Директорът му Кайл Бергман отново ще е сред нашите гости и ще представи пет заглавия от своята селекция за 2012, които ще бъдат видени в София преди да ги види публиката в Ню Йорк. Вярваме, че сме свършили добра работа и се надяваме селекцията да достави удоволствие на публиката в София“, споделя Жана Караиванова, артистичен директор и основател на So Independent.

Майсторски Класове -Тази година So Independent ще предложи 6 майсторски класа в областта на продуцирането, филмовата режисура, сценарий за филм, дистрибуция и късометражно кино.

„So Independent“ ще се проведе между 25 Октомври и 04 Ноември в кината Люмиер, Дом на Киното, Евро-Синема, Синема Сити и Зала 1 на НДК.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: So independent

„Портите“ на Кристо и Жан-Клод пристигат за „So independent“