Сериали Криминални

Фарго

Добави коментар

Новият сериал „Фарго”, който ще бъде излъчен по канал AMC е базиран на филма на братята Коен от 1996 година.

Новият сериал „Фарго”, който ще бъде излъчен по канал AMC е базиран на филма на братята Коен от 1996 година. Адаптацията на удостоения с наградата на Академията „Фарго“ показва напълно нова „реална криминална” история и проследява нови случаи и нови персонажи, използвайки присъщия на марката хумор, убийство и „Хубавата Минесота”, които превърнаха филма в неувяхваща класика.

Сериалът „Фарго” има специален формат - той е антология, но не от класическия тип като „Зоната на здрача”. Той ще е като „Американска история на ужасите” или „Истински детектив”. Това значи, че 10-те епизода на първия сезон ще разкажат цяла история, като минисериал, а следващият сезон ще представи друга история. Не само сюжетът ще бъде нов, но и мястото, тонът, актьорите и героите.

Фарго

Носителят на наградата „Оскар“ Били Боб Торнтън изпълнява ролята на безпощадния манипулатор Лорн Малво, променил завинаги живота на застрахователния агент от малък град Лестър Найгард, чиято роля се изпълнява от носителя на наградата на Британската академията за филмово и театрално изкуство (БАФТА) и номинирания за наградата „Еми“ Мартин Фриймън. Колин Ханкс изпълнява ролята на заместник-началника на полицията в Дълът Гъс Гримли – самотен баща, който трябва да избира между личната си безопасност и задълженията си на полицай, когато се изправя лице в лице с убиец. Участва и Алисън Толман в ролята на Моли Солвърсън – амбициозна депутатка от Бемиджи.

Фарго

Живописният състав на появяващите се отново персонажи на „Фарго“ се допълва от носителя на наградата „Еми“ Боб Оденкиркас в ролята на депутата Бил Осуалт, носителя на наградата „Златен глобус“ и номинирания за наградата „Еми“ Оливър Платак в ролята на Ставрос Милос, носителката на Наградата на филмовите актьори Кейт Уолш в ролята на Джина Хес, Глен Хауъртън (It’sAlwaysSunnyinPhiladelphia) в ролята на Дон Чъмпф, Джоуи Кинг в ролята на Грета Гримли, Питър Брайтмайер в ролята на лейтенант Шмид, Том Мъсгрейв в ролята на Бо Мънк, Джош Клоуз в ролята на Чаз Найгаард, Ръсел Харвард в ролята на г-н Ренч и Адам Голдберг в ролята на г-н Нъмбърс.

Фарго

Сценарият на сериала от 10 епизода „Фарго“ е написан от Ноа Холи. Режисьор на премиерния епизод е носителят на наградата „Еми“ Адам Бърнстийн. Изпълнителни продуценти са Холи, Уорън Литълфийлд, Джоел и Итън Коен и Гайер Косински. „Фарго“ е продукция на „FX Productions” и „MGM Television“.

Сериалът „Фарго” е получил 14 номинации за награда „Еми” миналата година в категориите за „филми или минисериали” - и е спечелил 3 от тях. Най-добрият минисериал за 2014 г. стана „Фарго” (другите номинирани бяха „Американска история на ужасите”, „Бони и Клайд”, „Лутър”, „Трийм” и „Бялата кралица”), Колин Бъкси спечели наградата за най-добър режисьор, а кастингът на сериала също получи „Еми” статут.
Номинациите в други категории за „Фарго” са главна мъжка роля (Били Боб Торнтън, Мартин Фрийман), поддържаща мъжка роля (Колин Ханкс), главна женска роля (Алисън Толман), а сериалът беше номиниран за сценарий, композиция, мискиране на звук, звуков монтаж, режисура на друг епизод и кинематография (2 номинации).

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Фарго

АМС ще стартира новата година с два премиерни сериала

Били Боб Торнтън: Може би за първи път играя герой, който няма никаква съвест!

Премиера на сериала „Фарго“ по AMC през януари 2015 г.