ТВ анонси AXN

Фантазиите за средновековието се сбъдват в „Устоите на земята”

Добави коментар

В продължение на повече от 20 години, катедралата в Кингсбридж е съществувала само в въображението и фантазиите на милиони читатели. В края на декември AXN ще ви пренесе в битието на миналото, сред мръсните средновековни улици...

„Устоите на земята”  - премиера по AXN на 27, 28, 29 и 30 декември от 21:10/22:10

В продължение на повече от 20 години, катедралата в Кингсбридж е съществувала само в въображението и фантазиите на милиони читатели. В края на декември AXN ще ви пренесе в битието на миналото, сред мръсните средновековни улици, ще ви отведе в бордеите, ще ви запознае с ежедневието на хората, работещи в пекарни и ковачници, в складове за вълна, и разбира се, в полузавършената катедрала в Кингсбридж.

Устоите на земята


Продуциран от Ридли Скот
(„Пришълецът”, „Гладиатор”, „Блек Хоук”, „Мрежа от лъжи”, „Телма и Луиз”, „Американски гангстер”), 8-часовия мини сериал, базиран на световния бестселър на Кен Фолет, публикуван за пръв път през 1989г. и продаден в тираж от над 14 милиона екземпляра по целия свят, ще бъде излъчен премиерно по AXN в четири последователни вечери в края на декември.

Режисурата на епизодите е на Серджо-Мимика Джезан, а сценария на продукцията е написан от Кен Фолет и Джон Пилмейър.

 

В ролите участват Иън МакШейн, Руфър Сюъл, Матю Макфадиън, Доналд Съдърланд, Еди Редмейн, Хейли Атуел, Наталия Вьорнер, Робърт Батхърст, Сара Париш, Дейвид Оукс и др.

Устоите на земята

 

Не пропускайте в навечерието на новогодишните празници - на 27, 28, 29 и 30 декември от 21:10 и от 22:10 - премиерата по AXN на 8-те части на мини сериала „Устоите на Земята”, носител на шест номинации и една награда „ЕМИ” и три номинации за наградите „Златен глобус” от 2011 година.

Устоите на земята

„Устоите на Земята” е епичен разказ за любов, интриги, предателства, войната и религиозните спорове през XII век в Англия, по време 50-годишното изграждане на катедралата в Кингсбридж.

Приемствеността на английската корона е нарушена, след като единствения син на Крал Хенри загива при странни обстоятелства. Кандидатите за трона са дъщерята на Хенри - Мод и племенника му Стивън, които се изправят един срещу друг в безмилостна битка. Междувременно, епископ Валеран Бигод и семейство Хемлейт манипулират конфликта, за да задоволяват собствените си амбиции, докато на фона на тази бурна обстановка главата на духовния орден Филип, който в последствие неволно става участник в борбата за английската корона, се опитва с всички сили да осъществи мечтата си за изграждането на най-великолепната катедрала в Кингсбридж.

Устоите на земята


Авторът Кен Фолет, който за кратко се появява в сериала в ролята англо-френския търговец в Шербург, си припомня уникално преживяване по време на снимките на филма в Будапеща: „Дори и преди да пристигна в Будапеща, ми беше заповядано да спра да се бръсна. Малко от средновековните мъже са се бръснели всеки ден  така, че повечето от тях са имали бради. Дадоха ми средновековни дрехи, за които често съм писал, но които никога до тогава не бях пробвал: долна риза, опънати по тялото панталони, ботуши и тежка туника от кафяво-зелена вълна. Между другото, в Будапеща температурата беше 30°C, така че всички ние бяхме изпотени като средновековни прасета. Косата ми бе заклеймена като „твърде модерна” от моя фризьор Матю от салона на Ники Кларк, но за филма трябваше да бъде сресана напред и накъдрена в стил, в който определено щеше да ми бъде отказан достъп във всеки благоприличен лондонския клуб”.

 

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Устоите на земята