ТВ анонси ТВ анонси

Eurosport разказва по нов начин за мисията до ръба на космоса на Red Bull

Добави коментар

Космически скок или как Stratos на Red Bull привлече вниманието на света ще се излъчи по Eurosport 1 на 14 октомври (петък) от 23:15 ч., представяйки пълната неразказана история за пътуването на един човек, който се осмелява да стигне до ръба на космоса.

„Това беше мисията, която мина отвъд границите както никога досега, експериментът, който почти превъртя интернет, момент във времето, който е малко вероятно да бъде повторен някога.“

Космически скок или как Stratos на Red Bull привлече вниманието на света ще се излъчи по Eurosport 1 на 14 октомври (петък) от 23:15 ч., представяйки пълната неразказана история за пътуването на един човек, който се осмелява да стигне до ръба на космоса.

48-минутният документален филм на Феликс Баумгартнер, продуциран от Red Bull Media House, се излъчва по повод 10-годишнината от проекта Stratos. На 14 октомври 2012 г. милиони хора от целия свят стават свидетели и следят в реално време през YouTube как австрийският парашутист Феликс Баумгартнер „скача“ на Земята от рекордна надморска височина от 38 969,5 м (почти 39 км), преодолявайки звуковата бариера по начин, невиждан досега в историята на човечеството.

Неразказваната преди цяла история дава нов и уникален поглед върху постиженията на проекта Stratos на Red Bull, благодарение на технологията, наследството и една нова гледна точка към събитията от 14 октомври 2012 г.

Космически скок или как Stratos на Red Bull привлече вниманието на света разказва и за спомените на множество хора по цял свят около проекта– от идеята в зародиш, през подготовката, надеждата, чак до предоставянето на един от най-грандиозните моменти в историята на човека изобщо.

Текст от potv.bg

Какво сподели Феликс Баумгартнер пред CNN:

ТОЧНО ПРЕДИ СКOKA

„На 14 октомври 2012 г. бях горе в капсула чак на 135 000 фута над земята, без да знам накъде ще продължи това пътуване... но беше толкова спиращ дъха момент, когато отворих вратата на капсулата и стъпих навън. Огледах се наоколо и видях черното небе и извивката на Земята, знаейки, че сега трябва да направя този голям скок в неизвестното, защото никой никога не е правил скок с парашут със свръхзвукова скорост. Аз бях първият. И всичко това извиква много хубави спомени."

ОЩЕ СПОМЕНИ ОТ ИСТОРИЧЕСКИЯ ДЕН

„След като бях навън, наистина се опитвах да „запечатам“ този момент, защото работихме толкова усилено. Само помислете за това: започнах да скачам с парашут на 16-годишна възраст и именно това е моментът, когато обучението ми реално започна, без да знаех къде ще стигна. И ето ме, 35 години по-късно, стоя на върха на света извън капсула в стратосферата. И казах това, което имах да кажа: „Понякога трябва да се издигнеш високо, за да разбереш колко малък си всъщност.“ И после казах: „А сега се прибирам“. И тогава бях на път, ускорявайки до 1,432 км (890 мили) в час само за малко над 50 секунди. Беше наистина спиращ дъха момент!"

ВАЖНОТО Е ДА ЗАКОВЕШ ПРИЗЕМЯВАНЕТО

„Като парашутист никога не се тревожиш за кацането си, просто се приземяваш, разбирате ли? Но като знаеш, че целият свят те гледа, искаш да имаш перфектното кацане. Ето защо бях толкова притеснен. Но успях ."

КОГАТО РАЗБЕРЕШ, ЧЕ СИ „СЧУПИЛ“ СКОРОСТТА НА ЗВУКА

„В този момент бях наистина щастлив и доволен, защото за мен, надминавайки скоростта на звука като първия човек в историята, това определено беше нещо.“

Космически скок или как Stratos на Red Bull привлече вниманието на света е най-новият проект, в който Red Bull си партнира с Warner Bros. Discovery. През август тази година Red Bull работи с Warner Bros. Discovery, за да представи Anton Palzer: Breaking the Cycle, друга продукция на Red Bull Media House, на милиони зрители в цяла Европа.

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър