Лица Други

Емма Стоун е Абигейл Хил във Фаворитката

Добави коментар

Абигейл е изградена от противоречия. Пресъздаваща всичко това във филма е носителката на „Оскар“ Ема Стоун в своето първо сътрудничество с режисьора Йоргос Лантимос.

От момента, в който Абигейл е изхвърлена от каретата си във вонящата кал пред кралския дворец, тя започва да накланя баланса на силите в него. Надявайки се на благоволението на Сара, тя приема работата на прислужница, но скоро си проправя път към покоите на кралицата. Ако Сара винаги е доминирала над крехката кралица, Абигейл я утешава и така ученикът изпреварва своя учител в баланса на силите.

 

Вижте къде и кога да гледате Фаворитката

 

Както и останалите от филмовия триъгълник, Абигейл е изградена от противоречия – нейният хладен и ловък прагматизъм, резултат от тежкия ѝ живот, е допълнен от нейната привидно неограничена способност да очарова. Пресъздаваща всичко това във филма е носителката на „Оскар“ Ема Стоун в своето първо сътрудничество с Ларежисьора Йоргос Лантимос.нтимос, благодарение на който тя ще разкрие нови неподозирани способности на екрана.

 

Лантимос казва: „Винаги много съм харесвал Ема и още щом се запознахме усетих, че тя е много интелигентна, че обича да се потапя в съответния образ и че тази героиня много ѝ допада. Беше просто невероятно да работим заедно. Бях убеден, че тя ще се справи с ролята, но мисля, че никога досега не е имала възможност за подобна изява. Беше невероятно да стана свидетел на нейното превъплъщение“.

 

Начинът, по който Абигейл следва и след това нарушава всички правила в социалната йерархия най-много допада на Стоун.

 

„Харесва ми метаморфозата в Абигейл. Тя е невероятно самоуверена и винаги оцелява“, казва Стоун. „Тя винаги слуша и попива всичко и използва това, което е научила“.

 

Добави описание

 

Стоун е привлечена и от женското трио, от което е част и нейната героиня.

 

„В центъра на тази история са три наистина прекрасно представени героини, което рядко се случва в сценариите напоследък“, отбелязва тя. „Допада ми това, че те съвсем не са съвършени, толкова са забавни и толкова сложни. Те са отражение на истинския живот“.

 

Според Стоун причината, поради която Абигейл успява да влезе под кожата на иначе предпазливата кралица е, че Абигей усеща нейното желание да бъде обичана такава, каквато е, а не заради положението и властта й.

 

„Мисля, че Анна е доста трагичен образ. Не я смятам за патетична, защото тя разполага с власт и го демонстрира в моментите, когато е притисната до стената, но животът ѝ е бил низ от трагедии“, казва Стоун. „Тя е постоянно съкрушена и е толкова изцедена физически, че може да ти разбие сърцето. Мисля, че и Абигейл усеща същото, когато я вижда“.

 

Ролята изисква и неочаквани физически натоварвания за Стоун.

 

Добави описание

 

„Трябваше да се науча да правя реверанси, да стрелям с пистолет от 18 век и да яздя кон“, казва тя. Освен това трябва да усвои кралския протокол. „В двореца всичко е толкова официално и толкова представително. Беше изумително да науча всички порядки. Абигейл трябваше да излиза от стаята заднешком, защото на кралицата не може да се обръща гръб. Тези подробности са толкова интересни“.

Стоун се присъединява към Колман и Уайз за три седмици преди началото на снимките, по време на които трите се настройват за развитието на отношенията си пред камерите. Стоун си спомня:

„Трябваше да се опознаем една друга много добре и да си имаме взаимно доверие. Мисля, че така създадохме определена динамика на отношенията помежду си и със самия Йоргос, така че бяхме подготвени за всичко, което беше толкова важно за филм като този“.

 

Вижте къде и кога да гледате Фаворитката

 

 

 

Синопсис на Фаворитката

 

Началото на 18 век. Англия е във война с Франция. Въпреки това стрелбите по патици и преяждането с ананас се радват на небивала популярност. Болнавата кралица Анна (Оливия Колман) е на трона и близката ѝ приятелка лейди Сара Чърчил (Рейчъл Уайз) управлява страната от нейно име, докато се опитва да овладее влошеното здраве и непредсказуемите настроения на кралицата. Когато пристига новата слугиня Абигейл Машам (Ема Стоун нейното чаровно присъствие допада на Сара. Тя взима Абигейл под опеката си и слугинята вижда в това възможност да се завърне към своите аристократични корени. Тъй като войната поглъща изцяло вниманието на Сара, Абигейл поема нейните задачи като компаньонка на кралицата. В тяхното разрастващо се приятелство тя вижда шанс да изпълни своите амбиции и Абигейл няма да позволи на нищо, било то жена, мъж, политически проблеми или сладко зайче, да застане на пътя й.

 

Фаворитката излиза по кината на 8 февруари 2019.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Фаворитката , Емма Стоун

Рейчъл Уайз е лейди Сара във Фаворитката

Оливия Колман е кралица Анна във Фаворитката