Актуално В програмата

Елена Йончева лови бежанци на българо-турска граница

Добави коментар

Елена Йончева и нейният екип прекараха 24 часа със служителите на Гранична полиция, за да документират точно как се действа, когато бъде засечена бежанска група.

Предстои инсталиране на камери по цялата българо-турска граница през 2015 г., показа документален филм на Елена Йончева за работата на Гранична полиция, в „Оригиналът” по TV7

Няма какво да спре бежанците по пътя им към България, защото най-проблемният граничен участък за охраняване - този край Елхово, още не е снабден със специалните камери за наблюдение, които да предават сигнал към координационните центрове и така да се пресича бежанската вълна навреме.  Това стана ясно от най-новия филм на Елена Йончева за бежанците, които преминават българо-турската граница, излъчен в рубриката „Светът на Елена Йончева” в “Оригиналът” по TV7. 

Елена Йончева лови бежанци на българо-турска граница

Камери за наблюдение ще бъдат монтирани през 2015 г., а до тогава Гранична полиция ще разчита изцяло на патрулите, които са общо десет и работят  денонощно, за да охраняват 36-километровата бразда край Елхово, през която минава 80% от потока на бежанци към България. За подготовката на филма си Елена Йончева и нейният екип прекараха 24 часа със служителите на Гранична полиция, за да документират точно как се действа, когато бъде засечена бежанска група. От филмът става ясно, че единственият вариант да бъде спрян бежанския поток е групите да се блокират от турската страна на границата. Йончева и екипът ѝ успяха да вземат интервюта от няколко бежанци от Сирия и Афганистан, веднага след залавянето им. Бегълците разказват как плащат на хора, които организират незаконни канали и ги водят до граничната бразда, показвайки им пътя, по който да преминат през границата. Оказва се, че от турска страна никой не ги спира. Обяснението на турските власти е, че са отзовали голяма част от охраната на българо-турската граница, за да я пренасочат към границата със Сирия.  

  „Оригиналът” в неделя, 3 ноември от 19:30 часа, само по TV7.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Оригиналът , Елена Йончева

Бойко Борисов ще гостува в TV7!

Елена Йончева в епицентъра на сблъсъците в Киев

Желю Желев в „Оригиналът”

Проф. Андрей Пантев в „Оригиналът”

Елена Йончева с филм за нелегалните емигранти на българо-турската граница