ТВ анонси БНТ

Двама нови водещи стават част от екипа на „По света и у нас“ по БНТ 1

Добави коментар

От събота (30 април) към екипа на емисиите новини „По света и у нас“ по БНТ 1 се присъединяват двама нови водещи – Ангел Бончев и Костадин Филипов.

Ангел Бончев ще започне като водещ на новините в рамките на сутрешния блок „Денят започва“.

„Благодаря на БНТ и на дирекция „Новини и актуални предавания“ за поканата да бъда едно от лицата на обществената телевизия. Всяка работа изисква компромиси, но единствено с истината не бих направил такъв – поемам тази отговорност пред зрителите на БНТ 1.“, споделя Ангел Бончев.

Ангел Бончев е роден на 14 ноември 1983 г. в град Асеновград. Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Елена Баева, в момента следва магистратура в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. От 2005 г. до 2020 г. е водещ на новините в телевизия „Европа“. Автор е на едни от най-популярните православни книги в България през последните години – за живота на св. Ефрем Нови, св. Лука Кримски, св. Нектарий Егински. Някои от тях се разпространяват в Гърция и Румъния.

Костадин Филипов ще води емисиите „По света и у нас“ в събота и неделя.

„За мен поканата на БНТ и на дирекция „Новини и актуални предавания“ да бъда част от екипа на „По света и у нас“ е признание за дългогодишната ми професионална дейност като водещ на новини и актуални предавания. Удоволствие и чест е да работя с колеги, за които достоверността на информацията е най-важна.“, споделя Костадин Филипов.

Костадин Филипов е роден на 24 август 1979 г. в град Велинград. Паралелно със следването си в ПУ „П. Хилендарски“, специалност „Българска филология“, работи като новинар и автор на всекидневни актуални и музикални предавания в обединени радиостанции „Канал Ком“. Телевизионната му кариера започва в телевизия „Евроком – Пловдив“ като репортер и водещ на новини, след това е водещ и редактор на централната емисия новини и „Темата на Нова“ в Нова телевизия. Професионалният му път минава също през TV7 и bTV. Автор е на две книги, както и на текстове на песни за Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Панайот Панайотов и други.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: По света и у нас

Студио 6 на БНТ ще носи името на Димитър Цонев

Златимир Йочев е новото лице на “По света и у нас”

Още новини по БНТ

Георги Любенов – новото лице на „По света и у нас”

По света и у нас

В програмата:

04:25 24.07.2024
Тв програма БНТ 1
12:00 24.07.2024
Тв програма БНТ 1
12:00 24.07.2024
Тв програма БНТ 2
12:00 24.07.2024
Тв програма BNT 4
18:00 24.07.2024
Тв програма БНТ 1