Сериали Комедии

Двама мъже и половина

4 коментара

Чарли Харпър (Шийн) е прилично заможен ерген с къща на плажа, ягуар в гаража и разнообразни жени в леглото. Неговият прекрасен и фриволен живот в Малибу е грубо и рязко нарушен от брат му, който е пълна негова противоположност
6 сезона

Общо: 138 епизода

Времетраене: около 22 минути

Св. премиера:
22 септември 2003


Участват: Чарли Шийн, Джон Крайър, Ангъс Т. Джоунс, Мерин Хинкъл, Холънд Тейлър, Мелъни Лински, Ейприл Боуби
Чарли Харпър (Шийн) е прилично заможен ерген с къща на плажа, ягуар в гаража и разнообразни жени в леглото. Неговият прекрасен и фриволен живот в Малибу е грубо и рязко нарушен от брат му, който е пълна негова противоположност

Алън е строг и старомоден. Предстои му и развод, а като резултат синът му Джейк трябва да остане при него.

Животът им се усложнява и от присъствието на обзетата от мания за контрол егоцентрична майка и баба Евелин, която постоянно се меси в личния живот на синовете си.

Съпругата на Алън - Джудит, също не им спестява нищо, а всекидневните ѝ капризи допълнително нагнетяват обстановката в доскоро така спокойния дом на Чарли.

Тези двама мъже и половина се изправят пред предизвикателството да израснат заедно. Всеки един от тях ще научи какво означава да си истински мъж...

В началото на новия сезон Чарли вижда насън и баща си - в епизодичната поява на рокпевеца Стивън Тайлър от групата "Аеросмит".
  • Номинации и награди:
"Двама мъже и половина" е отличен с няколко от тв наградите "Еми", включително за най-добра комедийна поредица, грабва статуетката на зрителските награди за най-успешен нов сериал на сезона, а Ангъс Ти Джоунс взима първа награда в категорията млад изпълнител.
  • Любопитно:
Сериите са изцяло заснети в студио в “Бурбанк”, Калифорния.

Основната песен на сериала е написана от Чък Лор, който е бил изпълнителен продуцент и режисьор на сериала “Дарма и Грег”.

В един от епизодите Джена Елфан (която е гостуваща звезда и ни е позната от “Дарма и Грег”) разбива табелката с регистрационния номер на колата 2GAT123. Абсолютно същата табелка със същия номер е била използвана във филмите: “Ченгето от Бевърли Хилс 2”, “Трафик”, “Предай нататък”, “Мълхоланд драйв”, “Диви и красиви”.

Една от най-приятните изненади в сериала е, че героят на Шийн си има заклета “преследвачка”, която с часове може да стои на кея и да се взира през прозореца на къщата му. Това е Роуз (чудесно изпълнение на актрисата Мелани Лински), която е имала мимолетна връзка със сваляча Чарли, но по негов стар обичай, той я изоставя без да очаква, че тя ще е сериозно изпитание – нещо между комичното и зловещото.

Майката на красивата филмовата звезда Гуинет Полтроу, актрисата Блайт Данър, е била уволнена от снимачната площадка на “Двама мъже и половина”. Блайт е трябвало да изиграе майката на Чарли Шийн. Според медиите, продуцентите на новия сериал са я освободили, защото е давала твърде много предложения за промяна на сценария. Един от директорите на продукцията казва, че Блайт е чудесна актриса, но ролята ѝ в сериал не отговаря на нейните изяви.

Чарли Шийн си извоюва рекорден хонорар за епизод от четвъртия сезон - 350 000 долара.


"Двама мъже и половина"
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Двама мъже и половина

"Приятели", "Новите съседи" и "Двама мъже и половина" по bTV Comedy

На 19 февруари 2015 г. слагат край на "Двама мъже и половина"

Чарли Шийн иска да се върне в сериала "Двама мъже и половина"

Мила Кунис в "Двама мъже и половина"

Аштън Къчър е новата звезда в премиерния 9-ти сезон на „Двама мъже и половина” по bTV