Музика Концерт

Дует Авеню със серия концерти из България

Добави коментар

Боби и Заки обявиха, че стартират поредица концерти из най-големите български градове.

Емблематичният за българската музикална сцена дует Авеню започна 2015-та с отбелязване на 20-та годишнина от издаването на дебютния албум „Въпроси“, представяне на новия им сингъл „Безвремие“ и последвалото го успешно видео. Заедно с това Боби и Заки обявиха, че стартират поредица концерти из най-големите български градове.

Планът им включва 12 камерни изпълнения, първото от които на 14-ти март в Бургас. За срещите с българската публика „Авеню“ търсят емблематични места, които имат своя история и характерна атмосфера. Именно затова избират Бургаската опера като начало на музикалната приказка.

„Нашата музика не предразполага към големи зали и многобройна публика или пък клубове. Концертите ни ще бъдат по-скоро камерни и интимни, в уютни зали, където всеки един човек да може да вижда, да чува и да се радва на изживяването. Ще наблегнем много на качествения звук и изчистената визия” е аргументът на Заки, който е убеден, че локацията зарежда по особен начин както изпълнителите, така и публиката.

През април дуетът ще се отправи към Пловдив. Музикантите възнамеряват да приключат обиколката към края на годината в София, която ще бъде „черешката на тортата“ в бутиковото турне.

„Винаги сме усещали липсата на жив контакт с публиката и още от времето, когато работехме по сборния албум „Антология”, със Заки разменихме мисли, че би било много хубаво отново да направим концерт. Не сме го правили от много отдавна и сме истински развълнувани!”, коментира зараждането на идеята Боби Иванчев. 

Музикален директор и програминг на концертите ще бъде Васил Иванов от група  Едит, който е и автор на аранжимента на новата песен „Безвремие”. Ще участват и музикантите Стефан Попов – барабани, Юлиян Янев – пиано и клавирни, Щирион Пилидов – китари. Беквокалите са поверени на Христина Нейкова и звездите от втория сезон на Х Фактор Теодора Цончева и Нелина Георгиева.

Дует Авеню със серия концерти из България

Дует Авеню (Боби Иванчев и Заки Соколов) е едно от най-популярните имена в българската поп музика. Издават дебютния си албум въпроси през 1995 г. и песните „Бягство“, „Живели ли сме някога преди“ и „Деца на нощта“ завладяват бъгрския ефир веднага след излизането си. Следват още три албума – „Лабиринт“ (1997), „Ремкси“ (1999) и „Авеню“ (2002). През 2009 Боби и Заки издават „Антология“ събрала най-доброто от дуета и включваща и една нова песен на Авеню „Завръщане“.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: дует Авеню

Дует Авеню с концерт във Варна на 11 декември