Филми Драми Филми Исторически

Довереникът на кралицата | Victoria and Abdul (2017)

Добави коментар

Към края на своето управление, кралица Виктория завързва невероятно приятелство с младия индийски чиновник Абдул Карим.

  • Жанр - биографичен, драма, исторически
  • Великобритания
  • 2017
  • 2 номинации „Оскар“

Към края на своето управление, кралица Виктория завързва невероятно приятелство с младия индийски чиновник Абдул Карим. Той става неин близък довереник и съветник по индийските въпроси, но се сблъсква с ревността и негодуванието на останалите от кралския двор, достигнало почти до бунт.

Английският кралски двор от края на XIX век. Абдул Карим пристига от Индия, за да присъства на тържествата по случай златния юбилей на кралицата. Изненадващо, той се превръща в любимец на Нейно величество. Докато кралицата поставя на изпитание нормите и протокола на една институция, която самата тя обитава от десетки години, двамата заформят неочакван и предан съюз, който всички в домакинството на двореца се опитват всячески да саботират. Приятелството им се задълбочава, а кралицата започва да вижда един различен свят и, благодарение на новата гледна точка, започва да си връща човечността.

Режисьор - Стивън Фриърс

Актьори - Майкъл Гамбън, Джуди Денч, Али Фазал, Оливия Уилямс, Еди Изард, Джонатан Хардън, Тим Макмълън, Адил Актар и др.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Довереникът на кралицата