Сериали Фантастика

Досиетата на Дрезден

Добави коментар

Хари Дрезден е истински магьосник, който не използва конвенционални формули и заучени способи в практиката си на детектив, а разчита на свръхестествените си сили и чувството си за хумор...

The Dresden Files, САЩ, Канада, 2007

1 сезон / 12 епизода

Световна примиера: 21 януари 2007По бестселърите на Джим Бътчер.

Хари Дрезден (Пол Блекторн) е детектив с паранормални способности,който подхожда към криминалните престъпленията по необичаен и заинтригуващ начин. Той е истински магьосник, който не използва конвенционални формули и заучени способи в практиката си на детектив, а разчита на свръхестествените си сили и чувството си за хумор...

Хари Дрезден е магьосник. Нещо повече – той е единственият магьосник, който е пуснал обява на жълтите страници! Всеки, който се сблъсква с необясними явления, може да наеме Хари, но ще трябва да подготви 500 долара на ден + разноските + ангажимент за поне 2 дни. Неговите специални способности започват да се проявяват още когато Хари е на 11 години, а чичо му настоява да го вземе под крилото си и да го научи как да използва магия. След като баща му отказва, неговият брат го убива с помощта на черна магия.

Днес Хари Дрезден вече е наясно със своите способности и е решил да печели от това – затова е пуснал и обява. На Хари редовно му се налага да помага на полицията в разследването на странни и на пръв поглед необясними престъпления, но не е рядкост да го наеме и частен клиент. Макар в хода на разследванията си Хари да събира улики като детективите, в крайна сметка винаги се среща с виновника – и се изправя очи в очи с чудовища, демони и черни магьосници, които виждат в негово лице един от много малкото хора, които може да ги унищожи.

„Досиетата на Дрезден” е американски сериал, създаден по култовата едноименна поредица от книги на писателя Джим Бутчър. Заснети са 12 епизода, във всеки от които главният герой Хари Дрезден се сблъсква с паранормални явления и се бори със зли чудовища в напрегнати и добре реализирани екшън сцени. Качеството на продукцията не е изненада, особено предвид факта, че един от продуцантите на сериала е холивудската звезда Никълъс Кейдж, който нееднократно е заявявал своя ентусиазъм относно реализацията на „Досиетата на Дрезден”.

В главната роля на Хари Дрезден е актьорът Пол Блекторн, който е участвал в сериалите „Медиум”, „Монк”, „Спешно отделение”, както и в оригиналната продукция на HBO- „Deadwood”.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Досиетата на Дрезден

GTV започва излъчването на сериала "Досиетата на Дрезден"