Филми Музикални - мюзикъли

Доорс

Добави коментар

Филмът на Оливър Стоун може да се счита за своеобразен знак на почит към трайната сила на музиката на The Doors. Но в същото време е и една предупредителна приказка за опасностите, които дебнат знаменитостите.

(The Doors, САЩ, 1990 г.)

Романтична драма, мюзикъл


Режисьор: Оливър Стоун

В ролите: Вал Килмър, Мег Райън, Кайл Маклоклан, Майкъл Мадсен, Били Айдъл, Катлийн Куинлан, Кевин Дилън, Мими Роджърс, Майкъл Уинкот и други

ДоорсФилмът на Оливър Стоун може да се счита за своеобразен знак на почит към трайната сила на музиката на The Doors. Но в същото време е и една предупредителна приказка за опасностите, които дебнат знаменитостите. Вал Килмър се превъплъщава в ролята на Джим Морисън, като филмът се фокусира върху живота на Морисън от дните му като студент в Лос Анджелис в началото на 1960 г. до смъртта му в хотел в Париж през 1971 година.

В първите дни на формирането на групата, Морисън е просто човек, отдаден на писането на поезия. След като става световноизвестен, той започва да злоупотребява с наркотиците и поведението му се променя драстично. Останалата част от групата - Рей Манзарек (Кайл Маклоклан), Джон Дензмор (Кевин Дилън) и Роби Кригер (Франк Уоли), се уморява от непрекъснатите закъснения на Морисън, броя на отменените записи и вечното пиянство на Джим. Но никой не може да му помогне, докато върви надолу в един ад на наркотици, алкохол, критики и депресия.

Актьорското превъплъщение на Вал Килмър е поразително. Дори истинските участници в групата на моменти не успяват да различат изпълненията на актьора от тези на Джим Морисън.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Доорс