Музика Музика и видео

ДОНИ и НЕТИ с видео на "НАПРОЛЕТ"

Добави коментар

Напролет е създадена от Дони, специално за спектакъла на ТБА – Както ви харесва на Уилям Шекспир.
"Напролет" e анимационен, артистичен разказ - приказка за младост и любов.
ДОНИ и НЕТИ с видео на

Въздействието от песента и видеото  - невинност, чистота, безгрижност, романтика ... - от начало до край, в целия процес реж. Златка Шеткова  запазва емоцията - на един дъх. Визията е минималистична, героите си заприличаха ...

В процеса на правене на клипа са използвани  разнообразни средства :   пластика, киригами, рисунка, фотографии, компютърна анимация.
Специално за видеото Златка Шеткова засне кадри  в Шекспировия театър* .

*„Както ви харесва” е една от първите пиеси представени в новoпoстроения Шекспиров театър Глоуб през 1599, а над входната врата е имало надпис с мотото на театъра на латински  „Totus mundus agit histrionem” – The whole is a stage/ Целият свят е сцена, което Шекспир използва в речта на Жак в "Както ви харесва".

ДОНИ и НЕТИ с видео на


Напролет  е създадена от Дони, специално за спектакъла на ТБА –  Както ви харесва на Уилям Шекспир. Дони композира музиката по стиховете на Шекспир в превод на Валери Петров. Актьорите в спектакъла изпълняват и още пет песни, написани отново от Дони за пиесата

Златка Шеткова е художничка от Пловдив. Завършила е художествената академия в София и има диплома European Master in the Management of Digital Interactive Services (EMMDIS) от Междунардния институт за аудиовизуални произведения в Париж, Франция  Institut national de l'audiovisuel (Ina).  Тя е режисьор на късометражни филми, както и  на видеото „Има време” на Дони и Нети.

музика - Дони
стихове - Уилям Шекспир в превод на Валери Петров
аранжимент - Дони и Иван Христов
Реж. Златка Шеткова
Продуцент аудио - БГ РАДИО
Продуцент видео – БГ Радио / Alma Tour
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър