Актуално В програмата

Документалната поредица „Богатствата на България“ стартира на 28 октомври от 12:30 часа по bTV

Добави коментар

От 28 октомври, всяка събота от 12:30 часа зрителите на bTV ще гледат документалната поредица „Богатствата на България“.

От 28 октомври, всяка събота от 12:30 часа зрителите на bTV ще гледат документалната поредица „Богатствата на България“.

 

Филмите представят изключително богатото културно – историческо наследство, уникалната природа и природни феномени, разпръснати във всички краища на страната. Те съчетават красиви кадри и видео материали с много динамика, интересни и недотам познати факти, резултат от няколкогодишните проучвания и пътувания в цялата страна.


Всеки един епизод от документалната поредица „Богатствата на България“ ще представя най-ярките символи и забележителности на един от регионите на страната. Емблематични личности – историци, археолози, фолклористи и други специалисти, ще разказват за най-харакерното за региона национално наследство и богатство.


Многоликата съдба и кръстопътното положение на България през вековете са оставили значими отпечатъци върху нейната съвремнна визия и атмосфера по един уникален и неповторим начин. Макар преживяла много премеждия, нападения и палежи, паметници от много култури и цивилизации са запазени във всички български региони и до днес. Исторически монументи, базилики, древни тракийски артефакти, останки от римски сгради и култови храмове има навсякъде по нашите земи. Най-любопитните факти за тях зрителите на bTV ще се научат в поредицата „Богатствата на България“ от 28 октомври, за да опознаем историята си и да ценим страната, в която сме родени през красиво и увлекателно съдържание.

 

„Ние, българите, трябва да знаем повече за богатото наследство, което сме наследили от нашите прадеди, да го ценим, да го пресъздаваме в нашия живот, да го надграждаме и обогатяваме. Нашите деца да знаят повече за стойностните и най-ярки символи на род и Родина, да бъдат достойни хора на света, но и горди наши наследници. Да носят в себе си българските добродетели и самочувствието на наследници на древен и богат народ, да бъдат по-адаптивни към новостите на европейското и световното общество и действителност. Да имат желанието и смелостта да се връщат в Родината си и тук да реализират мечтите си!“, коментираха продуцентите от „Българските символи“.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Богатствата на България

„Богатствата на България“ дават повод за гордост с историята на шуменския регион