Кино

“Джон Картър: Между два свята” съживява въображението ни за Червената планета

Добави коментар

Героят Джон Картър вдъхновил Героят Джон Картър вдъхновил „Аватар” и „Междузвездни войни”, се завърна на Земята за световната премиера на филма “Джон Картър: Между два свята”.

Героят Джон Картър вдъхновил „Аватар” и „Междузвездни войни”, се завърна на Земята за световната премиера на филма “Джон Картър: Между два свята”.

“Джон Картър: Между два свята”Броени дни преди филмът да се появи на кино екраните по света в 3D и IMAX 3D, режисьорът Андрю Стантън посрещна първите зрители на гала премиера в Л.А. Тейлър Кич, който се превъплъщава в легендарния герой Джон Картър от романа „Принцесата от Марс”, беше най-очакваната фигура на червения килим. До него, както и във филма, бяха актрисата Лин Колинс (самата принцеса Дежа Торис) и Уилям Дефо (кралят на расата таркси Тарс Таркас).

С прожекцията на филма, червеният килим неусетно се трансформира в свят, който отдавна провокира въображението на много хора - Червената планета Марс. Там, епичните приключения на землянина Джон Картър го срещат с враждуващите раси на хелиумите, зодангите, тарксите и манипулативните терни. Сътворени от впечатляващото въображение на писателя Едгар Райс Бъроуз преди точно 100 години, съществата, обитаващи планетата Барсум (Марс), са странни и екзотични, но проектират характерни за човешката природа качества и емоции. Млад, силен и винаги отстояващ мнението си, Джон Картър попада на Марс по волята на случайността. Попаднал във враждебен свят с необичайна гравитация, той открива, че е придобил ценно предимство - умение, непостижимо за никой друг от обитателите на Барсум.

 

“Джон Картър: Между два свята”

В желанието си да покорят планетата, предводителят на мистичните месии терните и обсебеният от желанието за власт крал на зодангите се изправят пред неподозиран противник в лицето на своенравния войник от Конфедерацията Джон Картър. Разкъсван между живота си на Земята и каузата, която го задържа на Марс, той се впуска в битка между два свята, която го връща към собствената му изгубена човечност, провокирана от куража на краля на войнствените таркси (Уилям Дефо) и от непоколебимостта на пленителната принцеса на хелиумите Дежа (Лин Колинс).

Джон Картър: Между два свята” съживява въображението ни за Червената планета

Как ще завърши това епично приключение са мечтаели да разкажат много от най-добрите майстори на словото и киното. Елементи от света Барсум като летящите кораби и съжителството на различни разумни раси в други светове, са вдъхновили емблематични за съвременното кино изкуство творби  като „Дюн” на Дейвид Линч, „Междузвездни войни” на Джордж Лукас и „Аватар” на Джеймс Камерън.


Със създаването на „Джон Картър: Между два свята” Андрю Стантън и Disney отдават почит на Едгар Райс Бъроуз, който издава първия си роман през далечната 2012 г. Познат с анимационните класики „Търсенето на Немо” и „Уол.И”, носителят на „Оскар” Стантън, признава, че е пленен от екзотичния свят Барсум и героичните приключения на Капитан Джон Картър още в ранна детска възраст. „Цял живот чакам да видя как героите и световете от романа на Бъроуз оживяват на големия екран”.

Официалната премиера на зрелищната екранизация „Джон Картър: Между два свята” е на 9 март 2012г. в 3D и IMAX 3D.

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Джон Картър: Между два свята