Сериали Драми

Джон Адамс

Добави коментар

Малко след Бостънското клане, при което мирни граждани биват убити от британската армия, Джон Адамс – фермер, преместил се със семейството си в Бостън, за да работи като адвокат, се съгласява да поеме защитата на обвиняемите войници.

John Adams, САЩ, 2008

драма, сериал


с Пол Джамати, Лора Лини, Дани Хюстън, Нийл Хъф, Дейвид Морс, Сара ПолиМалко след Бостънското клане, при което мирни граждани биват убити от британската  армия, Джон Адамс – фермер, преместил се със семейството си в Бостън, за да работи като адвокат, се съгласява да поеме защитата на обвиняемите войници.

С подкрепата на съпругата си Абигейл, Адамс печели делото, но за изненада на всички отказва висока позиция, предложена му от Британската монархия.

Адвокатът не крие мнението си, че Америка заслужава независимост и като човек с подобни възгледи е поканен да се присъедини към Континенталния конгрес. Преди да стане вторият президент на САЩ, Адамс има ключова роля за приемането на Декларацията на независимостта. Филмът се базира на наградената с „Пулицър“ книга на Дейвид Макълоу - „Джон Адамс“.


 

  • Отличен с 13 награди „ЕМИ”.

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Джон Адамс

Церемонията по връчване на 66-тите годишни награди „Златен глобус” по НВО