ТВ анонси ТВ анонси

Джейн Гудол: Надеждата

Добави коментар

Филмът продължава историята от 2017 г. Д-р Джейн Гудол пристига на конференция през 1986 г. като учен
 
22 април 2020 г., сряда @ 21:00 ч. (Ден на Земята)

Филмът продължава историята от 2017 г. Д-р Джейн Гудол пристига на конференция през 1986 г. като учен, но след като разбира за заплахата от изчезване, пред която са изправени шимпанзетата, си тръгва оттам като активист.

Този документален филм започва с внезапната промяна в живота на Джейн и проследява отдадената ѝ работа в следващите три десетилетия. Тя осъзнава, че трябва да предприеме мерки в защита на шимпанзетата и другите обитатели дивата природа, да осигури по-добро съществуване за тези животни, държани в плен и да вдъхнови младото поколение да продължи каузата ѝ.

 

Джейн Гудол: Надеждата

 

В момент, в който проблемите с околната среда изглеждат нерешими, Джейн си поставя за цел да покаже, че решения има и те са навсякъде около нас.

Камерите на National Geographic проследяват Джейн, която пътува 300 дни в годината, за да се срещне с всеки – от учениците в Занзибар до корпорациите от Силиконовата долина и Принц Хари, използвайки мъдростта, сърцето и хумора си.

Нейната цел е да разпространи своята надежда и да покаже, че всеки от нас може да бъде катализатор на промяната.

 

Джейн Гудол: Надеждата

 

С наближаването на 60-годишнината от нейното първо посещение в царството на шимпанзетата в Гомбе, Джейн прекарва малко време със семейството си в Танзания и се завръща в своя див рай, за да си припомни всички положени усилия в името на това да се осигури едно устойчиво бъдеще за Земята.

 

Джейн Гудол: Надеждата

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Джейн Гудол

National Geographic посвещава специална програма на Деня на Земята