Кино

Джеймс Бонд срещна Индиана Джоунс на гала премиерата на КАУБОИ И ИЗВЪНЗЕМНИ

Добави коментар

Джеймс Бонд срещна Индиана Джоунс на гала премиерата на КАУБОИ И ИЗВЪНЗЕМНИ
КАУБОИ И ИЗВЪНЗЕМНИ е едно от оригиналните кино заглавия това лято, чиято премиера миналата събота предизвика интереса на феновете на фестивала на комиксите Comic Con. Ролите на основните действащи лица в продукцията са поверени на кино-иконите Харисън Форд и Даниел Крейг, които на премиерата на филма дадоха своеобразна среща на най-емблематичните си филмови образи – Индиана Джоунс и Джеймс Бонд. Тяхната екранна партньорка, която очарова тълпата на галата, е младата и набираща все по-голяма популярност актриса Оливия Уайлд („TRON: Заветът”). Сред поддържащите актьори се открояват имената на Сам Рокуел („Зеленият път”; „Ангелите на Чарли”) и Ноа Рингер („Последният повелител на въздуха”).

Майсторите на седмото искуство, които стоят зад проекта, са утвърдени с нетрадиционния си подход продуценти като Стивън Спилбърг, Браян Грейзър („Красив ум”) и Рон Хауърд, както и сценаристите Алекс Кърцман и Роберто Орси („Стар Трек”). На червения килим редом до тях беше и режисьорът на лентата Джон Фавро („Железният човек”).

Създателите на филма разказват необичайна история за свръхестествената битка на обитателите на градче в Дивия запад с враждебна извънземна раса. Качествено нов екшън-трилър, КАУБОИ И ИЗВЪНЗЕМНИ среща зрителя със самотен странник (Даниел Крейг), който повежда битка срещу терора, наложен от свят извън нашия. Без спомени за миналото си, той попада в суровия пустинен град Абсолюшън, а единствената насочваща следа за биографията му е загадъчна, металическа гривна на китката му. Жителите на градчето Абсолюшън не са гостоприемни към непознати и никой не смее да се опълчи на тираничния полковник Долархайд (Харисън Форд). Никой от тях обаче не предполага, че им предстои да изживеят страх, надхвърлящ и най-смелите им представи. Спускащи се със зашеметяваща скорост и заслепяващи светлини, извънземни същества похищават безпомощните хора един по един, а странникът се оказва тяхната единствена надежда за избавление. С помощта на странстващата Ела /Оливия Уайлд/, той обединава силите на гражданите, бандити извън закона и воините апахи, за да се изправят срещу общия враг в епична битка за оцеляване.


Оригиналният сценарий на филма, дело на Алекс Кърцман, Роберто Орси и Деймън Линдълоф, е основа за книгата на Джоан Виндж „Каубои и извънземни”, която ще излезе и на българския книжен пазара в първите дни на август 2011г.  Двукратен  носител на най-престижната награда във фантастиката "Хюго", писателката затвърждава популярността си сред феновете с романизации по „STAR WARS: Завръщането на джедаите” и „Лудия Макс 3”. Тя е омъжена за Върнър Виндж, един от най-влиятелните фантасти в последните десетилетия, и му помага за написването на романите „Огън в дълбината” и „Дълбина в небето”, считани за модерни класики в областта на задълбочения фантастичен епос.

КАУБОИ И ИЗВЪНЗЕМНИ в българските киносалони и Mtel IMAX от 12 август 2011 г.
Този текст е копиран без разрешение от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Каубои и извънземни

Харисън Форд и Даниел Крейг си партнират в нов проект на Спилбърг - "Каубои и извънземни"