Актуално В програмата

Дисни ще прави нова версия на “Сам вкъщи” и “Нощ в музея“

Добави коментар

Дисни потвърди, че работи по нови версии на четири стари поредици на Fox, които ще бъдат излъчвани по Disney +.

Дисни потвърди, че работи по нови версии на четири стари поредици на Fox, които ще бъдат излъчвани по Disney +.

 

Дисни постига огромен успех с новите си интерпретации на класическите си филми и сега търси да направи същото с библиотеката на 20th Century Fox, след като придоби по-голямата част от империята на Fox.

 

Добави описание

 

По време на обаждането с собственици на акции на Дисни във вторник следобед, изпълнителният директор Боб Айгър разкри, че нови версии на “Сам вкъщи”, “Нощ в музея“, “Дневникът на един дръндьо“ и “Деца на килограм” ще бъдат създадени за предстоящата стрийминг услуга на студиото - Disney +. В момента не е ясно дали лентите е планирано да се появят като игрални филми или телевизионни сериали.

 

Тези четири поредици на Fox са със сюжети, които ясно се вписват под марката Дисни. Те са привлекателни за семействата, но имат възможности за нови и интересни интерпретации.

 

"Ние също така сме фокусирани върху използването на огромната библиотека от страхотни заглавия на Fox, за да обогатим още повече съдържанието на нашите [директни за потребителите] платформи", каза Айгър по време на обаждането.

 

Добави описание

 

Поредицата “Сам вкъщи” започва през 1990, като филмите с участието на Маколи Кълкин, печелят над 700 милиона долара в световен мащаб. Допълнителни продължения се правят от 1992 г., но само един излиза по кината, а други два се появяват директно на видео касети.

 

Добави описание

 

През 2003 и 2005 двата филма от поредицата “Деца на килограм” с участието на Стив Мартин печелят над 300 милиона долара.

 

Трилогията “Нощ в музея“ с Бен Стилър е най-успешната от тези четири франчайза като печели над 1,3 милиарда долара в световния бокс офис между 2006 и 2014.

 

Добави описание

 

От друга страна, трилогията “Дневникът на един дръндьо“, която излезе от 2010-2012, успя да спечели само по 70 млн. долара в световен мащаб на филм. Опитът на Fox да рибутне поредицата през 2017 предизвика значително намаляване на интереса и направи само 40 млн долара.

 

Новината за новите версии на филма на Fox е един от първите пъти, когато Дисни предлага конкретни планове за това, което ще направи с театралната библиотека на Fox. Тази стратегия за римейк или преосмисляне е нещо, с което Дисни вече прави. Разликата тук е, че за разлика от повечето от предишните римейка на Дисни, течи четири поредици за предназначени за стрийминг, а не за големия екран. “Аладин” на Гай Ричи спечели над 1 милиард долара в глобалния боксофис след края на май, а “Цар Лъв” премина  1 милиард долара само след три уикенда по кината. Но студиото все пак обяви един римейк на една от класическите му анимации, Лейди и Скитника,  по време на представянето на Disney + през април.


Стрийминг услугата Disney + се очаква в източна Европа в края на 2020.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Стрийминг , Сам вкъщи , Нощ в музея , Дневникът на един Дръндьо , Деца на килограм , Disney +

Нетфликс ни връща в 14-ти век с пикантния сериал "Декамерон"

"Severance" се завръща на 17 януари

VOYO предлага нови стрийминг изживявания от 5 юли

Max с втори официален тийзър за „Пингвинът“ с Колин Фарел

Започнаха снимките на предисторията на „Игра на тронове“