Инфо ТВ канали

Disney Junior

Добави коментар

Миксът от анимационни и пълнометражни филми в програмата на Disney Junior вдъхновява обучение посредством игра, от математика за най-малките и езикови познания.

Дисни Джуниър бележи следващата крачка в глобалната стратегия за деца в предучилищна възраст на компанията The Walt Disney Company. Естествено продължение на успешния Playhouse Disney, който към момента се излъчва в 109 страни по света, новосъздаденият канал Disney Junior идва на негово място и разширява вече вярната му аудитория, включвайки и децата от 2 до 7 г.

Disney Junior ще се излъчва всеки ден по телевизионните екрани, чрез интегриран уебсайт, VOD (video on demand – видео по поръчка), мобилни среди и платформи за платен даунлоуд.

Новосъздаденият образователен канал Disney Junior е отражение на емоционалната връзка на зрителя с разказвателното изкуство на Disney и героите на Disney, както класически, така и съвременни.

Програмата на Disney Junior приканва и родителите да съпреживеят заедно с децата си характерното за Disney съчетание на магическо, музикално и задушевно пресъздаване на истории и герои, като включва и специфични образователно-занимателни теми, насочени към децата на възраст 2-7 г.

Анимационните и пълнометражни филми на Disney Junior съчетават ненадминатото разказвателното майсторство на Disney и така обичаните от децата персонажи с образователни елементи от занимателната математика, езиковата подготовка, познанията за здравословното хранене, бита и социални умения.

Миксът от анимационни и пълнометражни филми в програмата на Disney Junior вдъхновява обучение посредством игра, от математика за най-малките и езикови познания до идеи за здравословния начин на живот с акцент върху социалното и емоционално развитие. Така детството се превръща в празник, а децата са насърчавани да се смеят, пеят, танцуват и да се забавляват.

Още от началната фаза на разработка на програмата Disney ангажира експерти в областта на образованието и детското развитие, които анализират всяка концепция и сценарий преди пристъпване към същинското изпълнение. Оригиналната визия на Disney Junior беше създадена рамо до рамо с родителите и гарантира, че цялото съдържание е одобрено от тях.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър