Инфо ТВ канали

Discovery Science

Добави коментар

Посветен на най-новите научни и технологични постижения, Discovery Science представя по уникален начин влиянието на науката върху всекидневния човешки живот.

Посветен на най-новите научни и технологични постижения, Discovery Science представя по уникален начин влиянието на науката върху всекидневния човешки живот.

Discovery Science е прозорец към света на големите идеи, най-стойностните технологични изобретения и най-новите научни открития. Зрителите търсят развлечение, но в същото време настояват да бъдат информирани. Каналът отправя задълбочен поглед към съвременната наука по вълнуващ, забавен и завладяващ начин, като търси гледната точка на потребителите към научните постижения.

Зрителите на Discovery Science търсят отговори на всякакви въпроси. Те са заинтригувани от прогреса на човечеството, от блестящите умове, от научните открития. Те са добре образовани, финансово обезпечени и дават воля на страстта си към изобретенията и всекидневните постижения на технологиите. Каналът приковава вниманието на тези жадни за знания умове, разкривайки широка гама от увлекателни теми, представени в детайли.

Discovery Science е важна част от глобалното портфолио на Discovery Networks и покорява все по-голяма зрителска аудитория с новаторското си програмно съдържание. Предложенията за 2008 г. са по-смели и по-свежи отвсякога - резултат от огромни инвестиции в нови продукции и удвояване на премиерните заглавия.

 В програмата

МРЕЖАТА
Обликът на съвременния дигитален свят би бил невероятен за интернет потребителя само преди 10 години и съвсем чужд за “компютърния оператор” отпреди 15 години. Технологичният скок се
свежда до едно удивително нещо – Интернет. Тази поредица изследва начина, по който напредъкът в цифровите технологии и развитието
на телекомуникациите са допринесли за една светкавична революция, значима също толкова, колкото и Индустриалната революция преди 200 години. Всеки епизод съсредоточава вниманието върху необикновените истории на емблематични имена – от Google до Yahoo, от Бил Гейтс до Стив Джобс.

ЕКОТЕХНОЛОГИИ
В тази изключителна поредица за задълбочени научни изследвания ще се срещнете с химиците, инженерите и дизайнерите, които създават и реализират новаторски начини за прилагане на най-
модерните екологични научни постижения във всекидневието ни. Открийте какво ще задвижва самолетите, влаковете и автомобилите в бъдещето. Дали това ще бъде мазнина за готвене, растения,
слънчева светлина или водород?

СТРАХОТНИТЕ НЕЩА ОТВЪТРЕ
“Страхотните неща отвътре” представя най-модерните ехнологии и техните специфични тайни. Всеки епизод разкрива загадките на невероятни технологични творения като навлиза вътре в тях. Един невидим досега свят се разкрива пред изследователските ни погледи, благодарение на многообразни техники за получаване на изображение – от макро лещи, магнитен резонанс, рентгенови лъчи, ултразвукови вълни и
сканиращи електронни микроскопи до високоскоростни и термовизионни камери.

НАЙ-ВЕЛИКИТЕ МОМЕНТИ НА НАСА
Историята на американската космическа агенция всъщност е история за изследването на Космоса – едно 50-годишно приключение, в което гравитацията е само за кротките и в което изразът “не може” не съществува. Всеки епизод отправя изключително задълбочен поглед към конкретна мисия – от нейния замисъл до смайващото й изпълнение, като например – изпращането на първия американски астронавт в орбита около Земята, кацането на совалката “Аполо” на Луната и историята как космическият телескоп “Хъбъл” предизвиква неимоверно разгръщане на амбициите за още по-задълбочени галактически изследвания.

ПЪТУВАНЕ ДО МАРС
Някои от днешните 10-годишни деца един ден ще стъпят на Марс. Водещите съвременни космически изследователи прогнозират, че това ще се случи през 2030 г., а точно те са и експертите, чието мнение е моделирало всяка стъпка от създаването на този епичен мини-сериал. Това е историята на първата мисия до Марс, проследяваща шестчленен мултинационален екип от забележителни личности, обучавани за безпрецедентното пътуване, което им предстои.

НУЖЕН Е МОНТАЖ
Хората са любопитни да разберат как се правят нещата. “Нужен е монтаж” ще ви поведе на околосветско пътешествие, за да участвате в процеса на изработването на всякакви неща - от дизелови двигатели в BMW в Австрия до уиски в Jack Daniels в Кентъки. По пътя ще срещнем хората, които участват в процеса и ще станем свидетели на драматичните, забавни и находчиви решения, които предлагат, за да направят продуктите по-големи, по-добри, по-евтини или по-бързи.

БРЕЙНИАК
“Брейниак” е динамична и развлекателна поредица, комбинираща реално забавление и зрелищна наука. Това е новаторски формат, който доказва, че науката може да прави ефектна телевизия без да се отдалечава от строго научното търсене на отговори. „Брейниаците” прилагат научни принципи при необикновени ситуации и провеждат експерименти, които включват пиротехника, експлозии и безразсъдни каскади.

КАК СЕ ПРАВИ...
Замразена пица, голф игрища, комини, снимки – те със сигурност не изглеждат като най-интересните предмети на света, но вниманието ви ще бъде приковано от начина, по който са направени. “Как се прави...” изучава изработката на всекидневните неща, които ни заобикалят, придавайки им необикновено очарование, като представя детайлно техниките, използвани при производството им. Дали отново ще приемате свирката, джобното фенерче или хокейния стик като даденост?

НЕОБИКНОВЕНА НАУКА
Едно разкриващо, завладяващо и понякога стряскащо пътешествие до непознати кътчета на научната вселена. Тези странни и удивителни експерименти променят из основи нашето разбиране за неразгадани досега проблеми. От наблюдаване на скакалци, гледащи “Междузвездни войни”,
до изучаване на причините за липсата на главоболие при кълвачите, някои от водещите световни учени отправят изследователски поглед към природните феномени, за да достигнат до удивителни заключения.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър