Кино

Дичо, Лора Караджова и “100 кила” пеят за гангстери

Добави коментар

Бунтарски текстове, рок жици, весел музикантски фънк с indie елементи, дори хип-хоп парче очаквайте в саундтрака на новата българска гангстерска комедия „Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела”.
Бунтарски текстове, рок жици, весел музикантски фънк с indie елементи, дори хип-хоп парче очаквайте в саундтрака на новата българска гангстерска комедия „Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела”. Както самият филм разбива традиционните представи за българско кино с динамичния си монтаж, тънкия хумор и интригуващите ефекти, така и музиката към него, която допълва почти всяка сцена, е нетрадиционна. Текстовете на повечето парчета съдържат намеци за „системата” и последствията от нея, за бунтарски настроения дух на всеки, който се стреми към промяна и за силата на оптимизма.

Дичо, Лора Караджова и “100 кила” пеят за гангстери„Пистолет, куфар и три смърдящи варела” ще бъде в кината от 14.09.! Режисьор, продуцент и сценарист: Георги Костов; съсценарист: Естер Симеони; Оператор: Георги Райков; Актьори: Ивайло Захариев, Пламен Великов, Георги Кадурин, Асен Блатечки, Деян Донков, Рая Пеева, Тодор Доцев, Естер Симеони, Владо Въргала, Дичо, Део, музикантите от „Акага”, Цветан Николов, Филипа Балдева, Братя Мангасариян и мн.др. Със специалното участие на проф. Илия Добрев. Разпространява Alexandra Films.
    
„Няма да дам” на Дичо, бандата му V.O.XX и Део разчупва представата за български парчета с доста зарибяващ аранжимент, включващ твърд китарен саунд, свежо рапиране от Део и по-агресивна бленда от Дичо. Парчето се появи в публичното пространство преди година и определено грабна вниманието на фенове и медии. „Няма да дам”, в която става въпрос за мечтите, целите и бунта на младото поколение, има и видеоклип с кадри от „Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела”.

Хип-хоп изпълнителят „100 кила” също се разписа с парче за саундтрака на „Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела”. Песента му „Система” отново съдържа бунтарски нотки, което си личи още от самото заглавие. Мелодичните женски вокали на Лора Караджова внасят секси украска към по-хард варианта на хип-хоп речетатива, характерен за изпълнителя на хитовете "O Ye" и "Ланец на врата ми".

Funk Busters са нови лица за българския мейнстрийм. Формацията има дългогодишен опит в областта на продукционната музика. Тяхното студио "FAR" (Fragileaudioroom) получава признание зад граница, печелейки международни конкурси за аудио дизайн. Те определят себе си като "мултистилови", съчетавайки funk, electronica и indie rock за саундтрака на филма.  

Nana&The Gang също разбива представите за традиционното, не само заради рок стила, но и заради различната концепция. Членовете на бандата имат „тъмно музикално минало”. Групата е подгрявала Elixir, Pero Deformero, Blaze Bayley и др. Вокалистката и музикантите се подвизават „нелегално” в музикантския свят, с псевдоними - NaNa, BigJav, Скалата и Angel-a.  Текстът на „Роден с късмет” е вдъхновен от „Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела”. През септември ще е премиерата на видеоклипа на парчето, а по този повод Nana&The Gang ще направят промоционално турне през август.

Песента "Broken Born" (в превод – „Счупен/съсипан по рождение”) е по идея на Гриша Георгиев, който заедно с Мирослав Иванов и група "Saint Electrics" аранжира и записва песента през 2008-ма година в студио "Ретро". Текстът е на Гергана Нойкова. Аранжиментът на брас секцията в песента "Broken Born" е поверен на Мишо Йосифов. Музикантите имат и участие в компилацията "Credit To The Nation" издадена от "Строежа".

…………………………………………………………………………………….

Soundtrack - „Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела”:

„Няма да дам” – Дичо, Део и група V.O.XX
„Система” – 100 кила и Лора Караджова
“Роден с късмет” – Nana&The Gang
Share Lock – Funk Busters
Plan B - Funk Busters
The Hustler - Funk Busters
Master Plan - Funk Busters
Place Called Brooklyn - Funk Busters
Funk Berries - Funk Busters
Race Track – Dokle&Greesh
Broken Born - Dokle&Greesh
Beating Around - FAR
Barrel Greaser – FAR
The Zeppelin – FAR
Dance Tonight - FAR
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Пистолет, куфар и три смърдящи варела

Пистолет, куфар и три смърдящи варела (снимки)

Премиерата на „Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела” с концерт

Гангстерската комедия „Пистолет, куфар и три смърдящи варела” в кината от 14.09.

Асен Блатечки изпълнява мокри поръчки във филма "Пистолет, куфар и три смърдящи варела“

Део и Дичо се сбиват заради футболен мач