Актуално В програмата

„Детство.com“ в „Темата на NOVA“

Добави коментар

Как технологиите променят живота на децата днес, тази неделя след централната емисия новини

Технологиите на бъдещето изцяло промениха начина, по който учат и живеят децата в днешно време. Мобилните устройства неусетно навлязоха в ежедневието ни и вече заемат мястото на основен източник на информация. Тази седмица в „Темата на NOVA” авторът Даниела Пехливанова и операторът Росен Илиев разглеждат комплексното влияние на технологиите върху различни аспекти от живота на децата. 


Училището на бъдещето все по-често ще заменя тетрадките, химикалите и тежките учебници с телефон и таблет. Докато някои училища са пример как технологиите успешно протягат ръка на образованието, отвъд портите му реалността е друга. 12 процента от децата започват да използват телефон преди да навършат две години. Тази новопридобита способност, обаче, оставя на заден план възпитанието, социалните умения, потребността от спорт и възможността за концентрация на децата. Точно затова психолозите наричат съвременното поколение – поколение на отчуждението.
Но въпреки някои от негативните последици, не всичко е загубено. Игрите навън се възраждат на много места, а на помощ идват и ентусиасти, които искат да покажат на децата, че развлечението на открито може да бъде също толкова забавно, колкото и прекараното време пред компютъра.


Как и защо се променя възпитанието през годините? Наближава ли моментът, в който пренасищането с технологии ще достигне своя предел и къде се крие разковничето за щастието и здравето на децата?


Гледайте „Детство.com“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 13 септември, веднага след централната емисия новини.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Доза Надежда” в „Темата на NOVA”

„Затворени в облака” в „Темата на NOVA”

"Ден Първи" в „Темата на NOVA”

"В отбора на Бог" в „Темата на NOVA”

"20 декември" в „Темата на NOVA”

В програмата:

07:45 23.01.2021
Тв програма NOVA NEWS
12:30 23.01.2021
Тв програма NOVA
07:45 24.01.2021
Тв програма NOVA NEWS
19:20 24.01.2021
Тв програма NOVA
19:20 24.01.2021
Тв програма NOVA NEWS