Кино

Деси Тенекеджиева звезда в първия бг филм от новото съзнателно кино

Добави коментар

Актрисата Деси Тенекеджиева се превъплащава в ролята на екстравагантна и безскрупулна шефка на туристическа фирма, изграждайки остро характерен и комичен комиксов персонаж.
Нова форма на интерактивно кино ще направи скоро своята световна премиера в морската столица и ще бъде показано пред публика в началото на септември. Проектът се осъществява с подкрепата на Община Варна и е в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019.


Актрисата Деси Тенекеджиева се превъплащава в ролята на екстравагантна и безскрупулна шефка на туристическа фирма, изграждайки остро характерен и комичен комиксов персонаж.

„Идеята на младата режисьорка Мариета Печанска и на нейния продуцент и оператор Петър Бонин ми се стори инригуваща, а и те бяха много убедителни и настойчиви в желанието си да ме привлекат за техния оригинален проект. Забавното е, че зрителят няма да бъде само пасивен наблюдател, а активно ще участва в развитието на драматичната линия, като взема решения вместо главния герой. Радвам се, че мога да подкрепя с участието си този млад и талантлив екип от мои съграждани, а сега им желая успех в постпродукцията.” сподели Деси Тенекеджиева, която има зад гърба си участие в повече от 30 международни кино продукции, заради които през последните години рядко се включва като актриса в български кино проекти.


Интерактивно кино се е правило и преди, но Съзнателното кино е нова форма на този вид общуване с публиката. Спецификата е, че в ключови точки от развитието на действието зрителят получава възможността активно да участва във филма, като прави своите съзнателни избори вместо героите и така се включва в създаването на сюжетната линия. Включването на зрителя във филма ще бъде посредством интерактивна мобилна Кино Кабина, за начало позиционирана в четири различни точки във Варна.

Главният герой (Марин Маринов) застава пред ситуации с две възможности за изход и това ще са местата, където зрителят ще трябва да натисне един от двата поставени бутона и да вземе решение вместо него. Ще има възможност за 16 различни сюжетни линии. Сред останалите артисти в екипа, впечатление правят имената на известните актьори от Варненския театър Михаил Мутафов и Даниела Викторова, както и на Борис Касиков, познат от предаването "Господари на ефира".
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Деси Тенекеджиева

Филмите на Деси Тенекеджиева тръгват при Кеворк Кеворкян

Концертът на Деси Тенекеджиева в Банско по БНТ