Кино

„Деца шпиони: Краят на времето” е първият 4D филм у нас

Добави коментар

„Деца шпиони: Краят на времето” е първият 4D филм у нас. Режисьорът Робърт Родригес е вдъхновен за лентата от Джесика Алба, която изпълнява и главната роля
Режисьорът Робърт Родригес е вдъхновен за лентата от  Джесика Алба, която изпълнява и главната роля

„Деца шпиони: Краят на времето” „Деца шпиони: Краят на времето” е първият филм за голям екран, който и в България ще излезе в новия за киноиндустрията 4D формат. Лентата ще предостави допълнително изживяване на зрителите с добавянето на четвърто, ароматно измерение.

Режисьорът на популярната поредица „Деца шпиони” Робърт Родригес („Десперадо”; „Мачете”) е сред първите в киното, които се завръщат към идеята за триизмерните филми, след началото на нейното проучване в края на 50-те години на 20 век. Като представител на новата вълна в киното, през 2003 г. Родригес заснема SPY KIDS 3-D: GAME OVER с концептуално нова 3D техника, изработена по поръчка на режисьора Джеймс Камерън („Аватар”).

С иновативния си подход, в „Деца шпиони: Краят на времето”, Родригес отново е сред първите, които предлагат на зрителите съвсем ново 4D приключение. В осем специални момента по време на филма, те стават част от действието на големия екран, чрез различни аромати. Въвличането на обонянието в изживяването от филма добавя ново усещане към забавните кино приключения.

С всеки закупен билет се получава и ароматна карта с няколко номера. Когато един от тях се появи на екрана по време на филма, зрителите трябва да разтрият съответния номер на своята карта. Тази добавена забавна атракция ги отвежда отвъд картината и звука, в симфония от аромати, които съживяват филма. „Зрителите ще се влюбят в ефекта, който ароматите добавят към изживяването от филма.”, споделя Родригес.

„Деца шпиони: Краят на времето” е зареден с 4 пъти повече джаджи и 4 пъти повече приключения за 4 пъти повече усещания, в четвъртата част на поредицата. Вдъхновен за създаването на филма от живота на своята близка приятелка Джесика Алба, Родригес създава динамична и забавна шпионска история, в която актрисата изпълнява главната роля. Алба изиграва тайния агент Мариса Уилсън, която се отказва от кариерата си в шпионския бранш, за да се отдаде на семейството си.

Майка на 3 годишна дъщеричка, Джесика Алба извървява същия път преди няколко години, когато се оттегля от бляскавия свят на киното, за да се грижи за дъщеря си и съпруга си, филмовият и телевизионен продуцент Каш Уорън.

„Деца шпиони: Краят на времето” В „Деца шпиони: Краят на времето” на пръв поглед Мариса Кортез Уилсън (Джесика Алба) има всичко – омъжена е за известен телевизионен репортер, има прекрасно новородено дете и умни доведени близнаци. В действителност, опитите да бъде добра майка на Ребека (Роуън Бланчард) и Сесил (Мейсън Кук) са най-голямото предизвикателство, тъй като хлапетата изобщо не я искат наоколо. В добавка, съпругът ѝ Уилбър (Джоел Макхейл) не би разпознал шпионин дори да живее с такъв, какъвто точно е случая с Мариса - тя е оттеглил се таен агент.

Светът на г-жа Уилсън се преобръща, когато маниакалният Пазител на времето (Джеръми Пивън) заплашва да завладее света.
Тя се завръща към екшъна, когато е повикана от OSS – шпионски щаб, създал вече нефункциониращия отдел „Деца шпиони”. С приближаването на Армагедон, Ребека и Сесил ентусиазирано се впускат в екшъна, научили, че скучната им мащеха някога е била таен агент. Изправени пред опасностите, те трябва да загърбят различията си и да разчитат на острия си ум. С малко помощ от две познати деца шпиони – Кармен (Алекса Вега) и Джуни (Дарил Сабара), и няколко зашеметяващи джаджи, те може и да успеят да спасят света. И да сплотят семейството си.

Предизвикателството, с което се сблъсква героинята й, за Джесика продължава и извън екрана. Малко преди премиерата на филма на 2 септември, тя е бременна с второто си дете и щастлива в ролята си на бъдеща майка.
Сред хората, които са споделяли трепетите ѝ през последните месеци, са колегите ѝ във филма - Антонио Бандерас, Алекса Вега и Дарил Сабара, които участват в първите три части на „Деца шпиони”, Джоел Макхейл, Джеръми Пивън, Рики Жърве, Роуън Бланчард, Мейсън Кук, и Дани Трейо.

„Деца шпиони: Краят на времето” излиза на голям екран в България на 2 септември 2011г, a българските зрители ще видят лентата в 4D.


 
 
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Деца шпиони: Краят на времето