Актуално В програмата

Д`Артанян гостува на Слави в четвъртък, 25 юни

Добави коментар

В четвъртък, 25 юни гост на Шоуто на Слави ще е Михаил Боярски.
Дебютът на Михаил Боярски е във филмите "Мостове" и "Сламената шапка"
 
В четвъртък, 25 юни гост на Шоуто на Слави  ще е Михаил Боярски.

В четвъртък, 25 юни гост на Шоуто ще е Михаил Боярски. Актьорът е роден на 26 декември 1946 г. в Ленинград. Баща му е артист в Театъра на Кимисаржевска, майка му актриса в Театъра на комедията. Съпругата му е народна артистка на Русия. Има син (1980 г.) музикант и дъщеря (1985 г.) актриса.

През 1973 г. дебютира във филмите "Мостове" и "Сламената шапка". Става известен през 1975 г. след участието му в двусерийния телевизионен филм "По-големият син" по пиесата на Вампилов, където играе една от главните роли.

След успеха си в киното Боярски получава и няколко интересни роли в редица театрални спектакли. В един от тях му партнира младата актриса Лариса Лупиан, която скоро след това му става жена. Активно работи в театъра.

Звездният му час в киното настъпва през 1978 г. след излизането на филма "Д'Артанян и тримата мускетари", в който играе ролята на Д'Артанян, въпреки че поначало са го готвили за ролята на Рошфора.

През 1984 г. получава званието "Заслужил артист на РСФСР". Играе Д'Артанян в още два филма - продължение на историята за мускетарите – "Мускетарите двадесет години по-късно" (1992) и "Тайните на кралица Ана, или Мускетарите двадесет години по-късно" (1993).

От 1986 г. до днес Боярски е художествен ръководител и директор на създадения от него театър "Бенефис". През 1990 г. получава званието "Народен артист на Русия".

Специално място в дейността на Михаил Боярски заемат концертите и срещите със зрители. Изнася концерти със състава "Силвер", на които изпълнява написани от него песни. Полупрофесионално се занимава с дизайн.
  Всичко по темата вижте в potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Шоуто на Слави

Слави Трифонов прави телевизия "Седем осми" и партия "Няма такава държава"

Край на "Шоуто на Слави"

Празнична програма - какво ще дават по bTV?

Какво ново в есенния сезон на bTV

bTV отново спря "Шоуто на Слави"