Спорт Други спортове

Crazy Island 2010

Добави коментар

Над 40 състезатели се събраха от 1-4 юли на турския остров Гьокчеада за третото издание Crazy Island Open.
Над 40 състезатели се събраха от 1-4 юли на турския остров Гьокчеада за третото издание Crazy Island Open.

Crazy Island 2010


За 2010 това е първото състояло се българско състезание както по кайт, така и по уиндсърф. Този път освен българско участие имаше и силно присъствие от Турция, включително кайт шампионът на Турция Седат Чилик. Главен съдия на Crazy Island беше Том Хартман (Австрия), главен съдия на EFPT (European Freestyle Pro Tour) и състезател от отбора на легендарния Роби Неш.шампионът на Турция Седат Чилик Crazy Island Open е част от програмата Naish Goes East за промотиране на тези спортове в Източна Европа.

Ето на кратко какво се случи в четирите дни. След ден за регистрации, на 2 юли условията бяха подходящи за кайт рейс. Участваха 12 състезатели на трасе около 3 км, с вятър 15 нота (25 км/ час). Тук най-добър беше Седат Чилик (Турция), втори стана миналогодишният победител Красимир Карталов - Хайко (България) и трети Жечо Мавродинов. Същият ден вятърът беше на страната и на уиндсърфистите и имаше старт и в уинд сърф слалома. От 18 състезателя най-бързи бяха Емил Кайкамджозов (с номер BUL 4), Цветомир Тодоров и Деян Господинов.

Марти (15), след него Камен (само на 9, но кара от цели 7 години!!!)


За първи път в състезанието имаше и специална надпревара за деца.
След три гонки в уинд сърф слалом за деца, първи завърши Марти (15), след него Камен (само на 9, но кара от цели 7 години!!!) и на трета позиция финишира Вероника (11).

На трети юли програмата започна с фрийстал уинд сърф при вятър 20 нота. Най-добри тук бяха Симеон Иванов, Деян Господинов и Илкджан Челик. Веднага след това условията станаха перфектни за кайт хенгтайм и така при вятър 25 нота и в тази дисциплина победи Седат Чилик от Турция с постижение от 6,37 секунди във въздуха. След него се наредиха Керем Балък (Турция) и Венци Ангелов. Последва втори старт в уинд сърф слалома! В този ден се включиха още състезатели, а и условията бяха още по-добри, което направи надпреварата наистина оспорвана.

В края на деня стартира и състезанието по кайт фрийстайл, но след като вятърът падна, полуфиналите и финалите останаха за последния ден на събитието. И така на 4 юли след много оспорвана битка в кайт фрийстала първи стана Седат Чилик, втори Жечо Мавродинов, трети Сотир Дулев.

След всички стартове победителите в крайното класиране се нареждат така:

Crazy Island 2010

КАЙТ
1.Седат Чилик
2.Жечо Мавродинов
3.Керем Балък

Crazy Island 2010


УИНД СЪРФ
1.Симеон Иванов
2.Деян Господинов
3.Емил Кайкамджозов

Наградите:
победителят в цялостното кайт класиране получи Naish кайтборд
победителят в цялостното уинд сърф класиране получи Naish платно
за двете втори места имаше GoPro камери
а за всички на почетната стълба – подаръци от Refan

По време на цялото събитие най-новите модели уинд сърф и кайт екипировка на Naish бяха на разположение за тестове.

Това беше от нас за тази година, ще се видим през 2011. Дотогава - вятър и добри прогнози за всички!снимки: Андрей Рашев
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Crazy Island 2010