Инфо ТВ канали

CNN

Добави коментар

CNN International е водещият 24-часов телевизионен новинарски канал, който стартира през 1985 година.

CNN International е водещият 24-часов телевизионен новинарски канал, който стартира през 1985 година. Запазена марка на канала са политически, икономически и спортни новини, анализи и документални филми. От своето начало досега CNN International остава лидер на пазара с предоставянето на бързи, безпристрастни и достоверни новини на милиони зрители по света.

След CNN в световното телевизионно пространство се появяват много други новинарски канали. Сега техният брой надвишава 100. Въпреки голямата конкуренция от национални и регионални канали, CNN се утвърждава като световноизвестна марка и запазва лидерската си позиция, благодарение на своята разрастваща се мрежа за събиране на новини.  

От своето създаване името на CNN е синоним на бързи, точни и безпристрастни новини. CNN е във всяка точка на планетата; репортери на канала са отразявали и отразяват водещи световни събития – събитията на площад Тянънмън в Пекин; войната в Босна и Херцеговина; връщането на Хонг Конг на Китай; терористичните атаки на 11-ти септември; войната в Афганистан; войната в Ирак; бомбените атентати в Лондон през юли 2005; делото и екзекуцията на Саддам Хюсеин; стрелбата в Технологичния университет в щата Вирджиния; убийството на Беназир Бхуто; изборите в Кения и Зимбабве; циклонът в Мианмар; земетресението в Китай и президентските избори в Съединените щати през 2008.

Със своя опит в отразяването и анализирането на водещи събития от световно значение CNN продължава да инвестира в професионални новинарски и документални програми, които се разпространяват чрез различни платформи.

През септември 2009 CNN International добави две нови програми в европейската програмна схема, които се излъчват в най-гледаното време. Предаванията се водят от Кристиан Аманпур, Ричард Куест, Беки Андерсън, Фионуала Суийни, Майкъл Холмс и Хала Горани и представят бизнес и политически новини, водещи събития и специални репортажи. През ноември 2009 към програмната схема беше добавенa новата програма Prism (Призма) от студиото на CNN в Абу Даби. Всички тези предавания утрвъждават CNN като телевизионен канал, който следи не само водещите новини, но и предоставя аналитични и документални програми.

CNN International продължава да инвестира в своята програма – през 2010 азиатската версия на канала ще има съвсем нова програмна схема.

Предаванията с логото на CNN са достъпни чрез различни платформи – телевизия, радио, мобилна комуникация – и достигат до повече от 2 милиарда души на 6 езика в над 200 държави и територии.

След Атланта, Лондон и Хонг Конг са местата, където се създават много от материалите за международния телевизионен канал – двете студиа създават повече от 80 часа оригинална продукция на седмица. CNN продължава да инвестира в глобалната си мрежа за събиране на новини – каналът има бюра в 47 големи града по света, както и допълнителен център в ОАЕ. С повече от 1000 партньори по света над 90 процента от програмите на CNN International достигат глобална аудитория.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър