Актуално Други

Цифрова телевизия от Виваком

Добави коментар

Виваком започна да предлага на абонатите си цифрова телевизия.

Vivacom цифрова телевизияВиваком започна да предлага на абонатите си цифрова телевизия. Агенти на компаниятя обещават шест месечно безплатно включване към новата услуга. Телевизията ще се предлага като допълнителна услуга и оператора планира да покрие цялата страна. Все още не са ясни цените на тв пакетитe, но се очаква да бъдат около 10 лв.. Услугата вероятно ще стартира с пакет от 70 програми със стандарно качество и поне в началото няма да се предлагат HD канали. Неофициално за старт на услугата се спрягаше месец април, но вероятно ще бъде в началото на есента.

С новата услуга на Виваком и цифровата телевизия на М-Тел телекомите се изправят срещу кабелните оператори, които пък от няколко години предлагат и гласови услуги.

Докато М-Тел Quarto се разпространява през интернет все още не е ясно дали  "Виваком" също ще използват IPTV модела или подобно на Bulsatcom и TotalTV ще се приема от сателит. В руски сайтове и във форума за цифрова телевизия dtv-bg се коментира тестването на нова платформа от спътника Intelsat 12 (45°E).

Конкуренцията сред тв операторите се увеличава, което неминуемо ще донесе ползи за потребителите като повече на брой канали, по-добро качество, HD резолюция и не на последно място изгодни цени. Да не забравяме, че до края на годината българския ефир трябва да се цифровизира и ще се предлагат повече канали "по въздуха".

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: цифрова телевизия , виваком , булсатком , totaltv , TIVIA , mtel quarto

Булсатком представя на българския пазар b-box

Eurosport в 4К​​ качество в пакетите на Булсатком

VIVACOM TV на половин цена през август

Зимна промоция от Булсат

bTV: "Булсатком" ни наложи цензура