Кино

Чиракът на магьосника / The Sorcerer`s Apprentice (2010) - премиера 23 юли 2010

Добави коментар

Чиракът на магьосника / The Sorcerer`s Apprentice (2010) - премиера 23 юли 2010
„Чиракът на магьосника” - премиера 23 юли 2010Джери Брукхаймър и Джон Търтълтауб превръщат Ню Йорк в арена на древна, мистична борба между Никълъс Кейдж и Алфред Молина.

В модерен Манхатън магията не само съществува, тя е жива и по-истинска от колкото предполагаме. Новият филм на Джери Брукхаймър  “Чиракът на магьосника” разкрива удивителния свят на магьостниците, в който нюйоркчани са непосредствени участници.

Режисьорът Джон Търтълтауб споделя: „Много по-забавно е да покажеш на зрителите магията в нещата, които те познават, отколкото да създаваш напълно нов свят”. Снимачният екип използва всички предимства, които Голямата ябълка предлага, като кадри от филма са заснети на едни от най-известните и оживени места в света: Таймс скуеър, Уол Стрийт, Чайнатаун и Рокфелер център.

Магьосникът Балтазар Блейк, в чиято роля се превъплъщава Никълъс Кейдж, защитава доброто на града от своя опонент – злия магьосник Масксим Хорват, изигран от Алфред Молина. За да продължи своето дело, Кейдж търси наследник и така попада на Дейв Стътлър (в ролята Джей Барушел). Младежът не е наясно какви магически способности притежава, а новият му учител го насочва в правилната посока и разкрива силата му. Двамата заедно се впускат в невероятно приключение и борба срещу злото, за да спасят изгубената любов на Кейдж, изиграна от Моника Белучи.

Продуцентът Джери Брукхаймър, режисьорът Джон Търтълтауб и неповторимият Никълъс Кейдж отново обединяват усилия, за да представят по неповторим начин магьосническия свят в наши дни
. „Бях готов да опитам нещо ново” споделя актьорът. „По това време снимах друг филм, но исках да науча повече за магиите, за света на фантастичното и да играя персонаж, който има мистични способности”.

Премиерата на “Чиракът на магьосника”  в България е на 23 юли.

„Чиракът на магьосника” - още видео
Този текст е копиран без разрешение от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Чиракът на магьосника

С приходи от 177 518 лева, „Чиракът на магьосника” оглави класацията за изминалия уикенд.

“Чиракът на магьосника” - магическо пътуване във времето

„Поверително от...” представя премиерата и кадри от мейкинга на „Чиракът на магьосника” с Джери Брукхаймър и Никълъс Кейдж

Ню Йорк „оживява” на гала премиерата на „Чиракът на магьосника”