Актуално Други

Четири статуетки „Златен глобус“ за оригиналната продукция на HBO „Големите малки лъжи“

Добави коментар

Минисериалът, даващ гласност темата за домашното насилие, донесе награди на Никол Кидмън, Александър Скарсгард и Лора Дърн

Минисериалът на HBO, който наскоро бе подновен за 2-и сезон, отнесе 4 награди на церемонията „Златен глобус“ в Бевърли Хилс преди броени часове, включително в категорията за „Най-добър минисериал или телевизионен филм“.

 

Сред големите победители бе и поредица „Историята на прислужницата“, която се излъчва ексклузивно в България от HBO. Сериалът отнесе отличията в категориите "Най-добър драматичен сериал" и "Най-добра актриса в драматичен сериал" за изпълнението на Елизабет Мос. Всички епизоди на „Големите малки лъжи“ и „Историята на прислужницата“ могат да се гледат по всяко време онлайн на www.hbogo.bg.

 

Оригиналната продукция на HBO „Големите малки лъжи“ по бестселъра на Лиан Мориарт, даде сериозна заявка за награди от критиката и интереса на публиката още през миналата година. Голяма час от екипа се качи на сцената на 75-тите награди „Златен глобус“, за да приеме наградата за най-добър минисериал. Сериалът показва страната на ежедневието ни, която остава скрита зад вратите на дома, тази страна – за която не се говори – насилието и тормозът вкъщи, сподели Рийз Рийз Уидърспун, изразявайки надежда да има повече продукции, които да дават гласност темата и жертвите на домашно насилие да не живеят в тишина и срам и най-вече да разберат, че не са сами и трябва да се борят.

 

Лора Дърн посвети наградата си на колежките си, които нарече безстрашни лидери и свое семейство – Никол Кийман, Рийз Уидърспун, Зоуи Кравиц и Шайлийн Уудли. Ролята ѝ в сериала е на майка на момиченце, което е тормозено в училище и мълчи – актрисата призова да възпитаваме децата си да говорят и да не се страхуват да споделят, когато някой се отнася недобре с тях. Тя изрази благодарността си към HBO, сценариста Дейвид Е. Кели („Али МакБийл“ и „Голиат“) и режисьора Жан-Марк Вале („Моята разходка в дивото“), че са направили възможно случването на проекта.

 

HBO продукции, отличени на “Златен глобус“ 2018:

  • Най-добър минисериал или телевизионен филм: "Големите малки лъжи"
  • Най-добра актриса в минисериал или телевизионен филм: Никол Кидман, "Големите малки лъжи"
  • Най-добър поддържащ актьор в сериал, минисериал или телевизионен филм:
  • Александър Скарсгард, "Големите малки лъжи"
  • Най-добра поддържаща актриса в сериал, минисериал или телевизионен филм:
  • Лора Дърн, "Големите малки лъжи"
     
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Големите малки лъжи

Мерил Стрийп се присъедини към втория сезон на “Големите малки лъжи” без да чете сценария

Мерил Стрийп в ролята на свекърва в сериала „Големите малки лъжи“