Сериали Приключенски

Черни платна - четвърти сезон

Добави коментар

Зрелищни кадри, сложни визуални ефекти и въздействащото музикално оформление в четвърти сезон на „Черни платна”
Поредица от интриги и опасности заплитат сюжета на финалния четвърти сезон на „Черни платна”. 

Историята, базирана на романа „Островът на съкровищата” от Робърт Луис Стивънсън, проследява бурните битки и завоевания на група пирати, сред които Капитан Флинт (Тоби Стивънс) и екипажа му.

Черни платна - четвърти сезон

Режисьорската фантазия на Робърт Ливайн и Джонатан Стайнбер брилянтно преплита въображението с реални събития и герои от бурните времена в началото на 18-и век.

Зрелищните кадри, сложните визуални ефекти и въздействащото музикално оформление не остават незабелязани за критиците. От началото на своето излъчване продукцията бива номинирана в четири поредни години за наградите „Еми” и печели три пъти.

Черни платна - четвърти сезон

В новия сезон на драмата зрителите ще проследят битката за града Насау. Начело на военните действия са Капитан Флинт и Джон Силвър (Люк Арнолд). Смъртта на Чарлз Вейн (Зак Макгоун) ще породи желанието за отмъщение, на което Джак Ракъм (Тоби Шмиц) и Черната Брада (Рей Стивънсън) трудно ще устоят. Не по-лесна е ситуацията за Роджърдс (Люк Робъртс), който се среща със своето минало, а Макс (Джесика Паркър Кенеди) ще разбере цената на свободата. Дейстивието на епизодите се развива на фона на испанската инвазия, когато ще бъдат научени много ценни уроци, а съдбите на някои герои ще бъдат променени.

Черни платна - четвърти сезон

Красивите сцени в сериала се заснемат на територията на екзотичния Кейптаун в Южна Африка. Впечатляващи са и големите кораби, които красят телевизионните екрани. Те не са дело на визуалните ефекти, а са реално изработени с помощта на над 300 души, грижещи се за автентичността на кадрите. Неслучайно, продукцията се радва на висок зрителски интерес и се излъчва на територията на много държави, сред които САЩ, Холандия, Португалия, Германия, Белгия и Унгария.

В интервю пред Collider звездата Тоби Стивънс споделя, че участието му в заснемането на проекта е било истинско удоволствие. За развитието на героя си в четвърти сезон казва: „Знаем, че е трагично, че революцията и еманципацията, които Флинт искаше, не се получиха. И Силвър завършва като една трагична фигура в „Островът на съкровищата“, завръща се там, а дори не успява да достигне до самото съкровище. И златната ера на пиратството е към своя край, а знаем, че това няма как да завърши добре. А как ще завърши? Този сезон наистина дава отговор”.

  • Премиерните епизоди на сериала започват на 18 април по bTV Cinema, всеки делничен ден в 01:00 ч. след полунощ.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Черни платна