Филми Исторически

Цар и генерал

Добави коментар

Един от най-драматичните моменти в новата история на България е екранизиран в лентата „Цар и генерал”
Един от най-драматичните моменти в новата история на България е екранизиран в лентата „Цар и генерал”, която зрителите ще имат възможност да гледат тази събота, 24 ноември 2012, от 22:30 часа по bTV. Като част от кампанията „Заветите на България”, телевизията ще излъчи историята на психологическия, политически и идеологически конфликт между генерал Владимир Заимов и цар Борис III.

Цар и генерал

Генерал Владимир Заимов е разкрит като агент на съветското разузнаване. Въпреки че е признат за антифашист, патриот и герой от войната, той е обвинен в държавна измяна и осъден на смърт чрез разстрел. През това време Борис ІІІ е на лов и изчаква, преди да потвърди присъдата.

В мислите и на двамата мъже текат спомен. Междувременно, германците очакват помощ на Източния фронт, а царят се опитва да избегне отговор. Генералът отказва да поеме корпуса на Българската армия на среща в двореца. Борис знае, че молбата за помилване на Заимов ще свали ореола му на герой, с който се е окичил монархът. Генералът държи да предупреди царя, че войната с Русия ще сложи край на династията му. Часовете минават, молбата не пристига и в крайна сметка заповедта е издадена. Генералът сам командва разстрела си...
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Цар и генерал