Актуално В програмата

bTV Репортерите: Асен Иванов с разказ за футболното хулиганство

Добави коментар

Асен Иванов с разказ за футболното хулиганство - bTV Репортерите – събота, 25 октомври
Асен Иванов„СЕКТОР Х”

Репортер: Асен Иванов
Оператор: Даниел Драганов
Монтажист: Адриана Алексиева


За голяма част от обществото футболът е само игра, в която 22-ма играчи тичат в продължение на 90 минути след една топка, опитвайки се да я вкарат в противниковата врата. Може би този образ не е далеч от истината за футболната действителност у нас, но за една група хора футболът е истинска религия, със своите вярвания, ритуали и канони. Тази събота в bTV Репортерите Асен Иванов и операторът Даниел Драганов показват черната страна на футболната страст – хулиганството. Зрителите ще се запознаят отблизо с образа на запалените български привърженици, т.нар. ултраси, както и с мотивацията им за агресивно поведение.

Екипът на bTV провери каква е обстановката в едно голямо дерби и потърси отговор на въпросите що е то българско футболно хулиганство. Зрителите ще разберат защо четири часа преди началото на мача между Ботев и ЦСКА районът около стадион «Христо Ботев» в Пловдив прилича на сцена от филм за гражданска война. Какви мерки взима охранителната полиция в Пловдив, за да предотврати побоищата и да спре хулиганите от достъп до стадиона? Каква е практиката на Запад? Отговорите зрителите ще научат тази събота след централните новини.

Екипът bTV Репортерите разговаря и с шефа на новия спецотдел за борба с футболните хулигани в Столичната полиция, който пътува с агитките на ЦСКА и Левски за почти всеки мач извън София. Има ли обективни причини полицията да е най-големият дразнител за ултрасите – зрителите ще узнаят от bTV Репортерите в събота.

Приетият преди четири години закон за футболното хулиганство не промени ситуацията, а през последните месеци се обсъжда той да бъде преправен, за да бъдат внесени по-тежки наказания. Тази събота от 19.30 часа зрителите ще чуят различни мнения за това кой трябва да носи отговорност за футболното хулиганство у нас. Единствените мнения, които не бяха потърсени, са на тези, от които зависи разрешаването на проблемите, защото хилядите им обещания, че всичко ще се оправи, все още не са изпълнени.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: bTV Репортерите

Тази събота в bTV Репортерите: Аз съм БУРНЕША.

Спортът като мост между света на тишината и този на любовта - в bTV Репортерите

bTV Репортерите: Едно денонощие очи в очи с коронавируса, болните и техните спасители

Историята на бебе Катерина, което обедини България – в bTV Репортерите

bTV Репортерите разкриват непознатия Златен бряг на Африка

В програмата:

19:30 13.08.2022
Тв програма bTV
19:30 14.08.2022
Тв програма bTV
19:30 20.08.2022
Тв програма bTV
19:30 21.08.2022
Тв програма bTV