Архив Рокади

bTV най-после купена

Добави коментар

bTV най-после купена. Central European Media Enterprises ще плати 400 млн. долара за 100% от дяловете на телевизия bTV и 74% от радиокомпания C.J.
bTV най-после купенаCentral European Media Enterprises ще плати 400 млн. долара за 100% от дяловете на телевизията и 74% от радиокомпания C.J.
 
News Corporation постигна договорка за продажбата на телевизията на Central European Media Enterprises (CME), водеща медийна компания в Централна и Източна Европа.

Според условията на сделката, която предстои да бъде одобрена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) в рамките на шест месеца, СМЕ ще плати 400 милиона долара за 100% от дяловете на bTV, bTV Comedy и bTV Cinema и 74% от дяловете в радиокомпания CJ (N-Joy, Z-Rock, Melody, Jazz FM, Classic FM).
 
СМЕ е създадена през 1994 г. и притежава 20 телевизии в седем държави, вкл. Чехия, Хърватия, Румъния, Словения и др. Една от най-успешните телевизии на СМЕ е TV Nova в Чехия, която, също както и bTV, е пазарен лидер и една от най-успешните телевизии в региона.

В България СМЕ управлява ProBG и RingBG. През май 2009 г. Time Warner купи 31% от CME.

"Бихме искали да благодарим на мениджмънта и на екипа на компанията за тяхната отдаденост и високи професионални стандарти. Създадената от нас bTV се наложи като ясен пазарен лидер за последните осем години. Пожелаваме на компанията успешно бъдещо развитие като част от CME", заяви Гари Дейви, главен оперативен директор на News Corp Stations Europe.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър