Актуално bTV Документите

bTV Документите - „Светове от пиксели” - неделя, 15 февруари

Добави коментар

Тази неделя тръгва новата поредица в bTV Документите - „Светове от пиксели”. Борислав Лазаров разкрива тайните на визуалните ефекти в киното.
След деветте епизода от поредицата „Факти и мистерии” Борислав Лазаров продължава да търси отговорите на най-големите загадки. От тази неделя по bTV започват новите документални филми на журналиста. Първата поредица - „Светове от пиксели” – е от две части и е посветена на тайните на визуалните ефекти в киното.

Кадър от

Първият епизод „Великата илюзия” ще се излъчи тази неделя, 15 февруари, от 15.00 часа в рубриката bTV Документите. В нея авторът проследява развитието на визуалните ефекти от раждането на киното до 90-те години на XX век. Зрителите ще си припомнят откъси от класически филми и ще научат как са били създадени специалните ефекти в тях. Екипът на bTV се среща със специалисти, които са автори на най-впечатляващите моменти от хитови кино заглавия. Трима от тях са носители на награди „Оскар” за изключителни постижения в областта на визуалните ефекти.

Зад кулисите на

Първият е Майкъл Финк, работил по филми като „Китайски синдром”, „Военни игри”, „Константин”, „Батман се завръща” и „Смело сърце”. Носител е на „Оскар” за „Златният компас”. Вторият специалист е Майкъл Макалистър, работил по „Империята отвръща на удара”, „Извънземното”, „Завръщането на джедаите”, „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход”, „Умирай трудно 2”, „Шоуто на Труман”, „Ерагон”. Той е носител на „Оскар” за визуалните ефекти в „Индиана Джоунс и храмът на обречените”. Стивън Розенбаум е работил по филми като „Бездната”, „Терминатор 2”, „Завръщане в бъдещето 2”, „Джурасик парк”, „Контакт”, „Перфектната буря”, „Х-Мен 2”, „Хрониките на Ридик” и е носител на „Оскар” за „Форест Гъмп”.

Кадър от

Оператор на поредицата е Бисер Босилин, а продуцент е Венелин Петков. Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: bTV Документите

Канна Рачева за „Следите на парите”

Куентин Тарантино и Луси Лиу в bTV Документите

„bTV Документите” стартират с „Македония – последният проект на Коминтерна”

„bTV Документите” стартира на 1 февруари, събота, в 22.30 часа по bTV

bTV Документите с филми за нелегалната търговия с културни и исторически ценности, събота, 13 март от 22:30 ч.