Актуално В програмата

bTV Документите: «Работници» - епизод 2, 9 ноември, 15.00 часа

Добави коментар

В неделя, 9 ноември, от 15.00 часа, bTV ще излъчи епизод 2 от поредица на Генка Шикерова – „Работници”
«Работници» - епизод 2

Автор: Генка Шикерова
Оператор: Борис Пинтев
Продуцент: Венелин Петков

«Работници» - епизод 2


Тази неделя, 9 ноември, от 15.00 часа, bTV ще излъчи втория епизод от двусерийната поредица на Генка Шикерова – „Работници”, която разказва шокиращи истории за експлоатацията на детски труд в Индия. По неофициални данни работещите деца в азиатската държава са 110 милиона.

Зрителите на bTV ще видят как деца работят по 10-16 часа дневно на памуковите полета, разболяват се заради пестицидите, които се използват в това производство и в повечето случаи не получават адекватна медицинска помощ. Младежи, които са успели да се спасят като деца, споделят спомените си пред камерата на bTV.

Във втория епизод на „Работници” зрителите ще чуят и коментарите на представители на Глобалната организация за спасение на деца (Global March Against Child Labour) и УНИЦЕФ.
Какви мерки се взимат, за да се спасят децата от експлоатация и да се върнат към нормален начин на живот? Защо полицията и социалните служби, заедно с неправителствените организации, са спасили само около 80 000 деца до момента? Отговорите зрителите ще научат от bTV Документите тази неделя.

Екипът на bTV показва и живота в лагер, в който децата, спасени от робство, прекарват минимум 6 месеца, за да се възстановяват. Там те преодоляват травмите от преживяното и се учат на различни неща, включително на това как да живеят нормално. Има ли напредък в образованието, което според УНИЦЕФ е основното средство за борба с детския труд в Идния? Как потребителски движения блокират продажбите на стоки, произведени от деца? Защо големите модни компании изолират азиатските държави? Отговорите - тази неделя от 15.00 часа в bTV Документите. Първоначално публикувано в сайта потв.бг
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: bTV Документите

Канна Рачева за „Следите на парите”

Куентин Тарантино и Луси Лиу в bTV Документите

„bTV Документите” стартират с „Македония – последният проект на Коминтерна”

„bTV Документите” стартира на 1 февруари, събота, в 22.30 часа по bTV

bTV Документите с филми за нелегалната търговия с културни и исторически ценности, събота, 13 март от 22:30 ч.