Актуално Други

bTV: "Булсатком" ни наложи цензура

5 коментара

"Булсатком" на два пъти наложи безпрецедентна цензура над bTV като замрази сигнала точно по време на новинарските емисии на телевизията,...
"Булсатком" на два пъти наложи безпрецедентна цензура над bTV като замрази сигнала точно по време на новинарските емисии на телевизията, за да не разберат абонатите реалните причини, които принудиха bTV Media Group да свали каналите си от мрежата на сателитния оператор", заявиха от телевизията в обръщение към зрителите си.

bTV: "Подобна арогантна цензура на новините връща всички ни във времена, които смятаме, че са зад гърба ни и е абсурдно да се случва във времена, в които информацията стига до вас по многобройни канали, независещи от благоволението на един или няколко души, които наричат себе си биснесмени. Разбира се, новините в НЕцензуриран вариант може да видите свободно в интернет", се посочва още в него.

"Когато абонат на "Булсатком" не си плати сметката до 5-я ден от началото на месеца, достъпът му до телевизия се спира. Същевременно "Булсатком" просрочва своите задължения с месеци към bTV и не счита, че това е достатъчно основание да прекратим подаването на сигнал към тях", заявяват от телевизията.

"Практиките, които Булсатком провежда от години на българския пазар, са некоректни и дискриминационни - с цел да не плащат за съдържание, декларират занижен брой абонати и постепенно превръщат локалното производство на български канали и програми невъзможно. Години наред bTV получава символични суми от тях срещу огромните инвестиции в съдържанието на програмите ни, но в тази икономическа обстановка това не може да продължава", се посочва още в съобщението.

"От години доставчикът изнудва bTV с условия за разпространение, които пречат да развиваме съдържанието си и да създаваме по-голям брой и по-мащабни български телевизионни продукти и български звезди. В същото време Булсатком инвестира в друг български канал многократно по-висока цена, но не предлага равностойни условия за каналите на bTV", казват от телевизията..

Екипът на bTV ще работи във всеки един от празничните дни в търсене на решение на този проблем.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: булсатком

Булсатком представя на българския пазар b-box

Eurosport в 4К​​ качество в пакетите на Булсатком

Зимна промоция от Булсат

Кабелните оператори спират да излъчват bTV

Bulgaria On Air тръгва и по Булсатком