Актуално Други

„Бригада Нов дом“ върна мечтите на отчаяна майка с четири деца

Добави коментар

Вчера социалният проект на bTV „Бригада Нов дом“ промени живота на самотна майка на ръба на отчаянието.

Вчера социалният проект на bTV „Бригада Нов дом“ промени живота на самотна майка на ръба на отчаянието. Съдбата на Валентина винаги е била трудна и изпълнена с изпитания. Тя е била осиновена, а когато е потърсила биологичната си майка, се е сблъскала със студенина и незаинтересованост. На 17 години се запознава с Лий Нагахия. Влюбват се, сключват брак, а малко след появата на Веселин, започват скандалите. Когато се ражда Маги, виетнамецът ги изоставя и повече не се интересува от децата си. По-късно Валентина се запознава с 27-години по-възрастния от нея Васил и заживяват щастливо заедно. От любовта им се появяват Василена и малката Валя.

 

Всички живеят в хармония до деня на страшната диагноза на мъжа в семейството – тумор на белия дроб. Той отказва операция и бавно угасва, докато един ден изпраща Васи до магазина със заръката да помни, че я обича. Малката го намира паднал на земята и той повече не се събужда.  Загубила мечтите си след болезнената загуба на мъжа си, майката решава да е силна, заради децата си. Притисната от тежко финансово положение, Валентина работи на две места. Никога не ги е оставяла рожбите си гладни, но е разстроена, че не може да им даде необходимите битови условия.

 

Добави описание

 

Момичетата ѝ помагат да разнася брошури, а Веско работи като електротехник, за да помага на семейния бюджет. Момчето иска да изкара шофьорски курсове, за да може да печели повече пари. 
Мария Силвестър влезе в малката едноетажна къща, на ръба на разрухата, за да върне надеждата за по-добро бъдеще на мама Валя, батко Веско, Маги, Васи и малката Валя. Тя намери влага по тавана, мухъл по стените, падаща мазилка, счупени стари мебели. Всички ученици делят едно бюро, за да си напишат домашните. Баткото спи в кухнята. Готвят и се хранят в коридора, а банята е в трагично състояние. Няма хол, защото Васил е планирал да превърне пространството в момичешка стая за трите дъщери.


Караджов и момчетата запретнаха ръкави, приложиха анти стрес терапия върху мебелите и разпределиха пространството така, че да бъде максимално функционално. Въпреки сложните строителни фактори, майсторите успяха да създадат мечтаните и стаи за децата, уютен хол, нова баня и кухня. Съпричастността и искрените пожелания за нов живот дадоха своите плодове, а вкусната погача от съседите повдигна настроението на строителите на метри от финала.
Докато бригадата отхвърляше задача по задача и се наслаждаваше на кекса от жената на Илчо, Мария подари на Веско среща с Емил Гълъбов. Той, от името на Институт за пътна безопасност, му връчи ваучер за безплатен шофьорски курс. И обеща да му бъде ментор, защото вярва, че когато човек помага на време, помага два пъти. Фотографът Чери превърна момичетата в истински принцеси, а докато течеше фотосесията, мама Валя си пожела и самата тя да завърши училище.  


Социалният проект „Бригада Нов дом“ по bTV доказа за пореден път, че понякога в живота се случват чудеса, а правенето на добро е най-удовлетворяващото усещане. Усмивките и мечтите се върнаха в очите на всички, когато те прекрачиха прага на мечтания дом. А Мария Силвестър призова семейството да пази сплотеността и любовта един към друг.  

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Бригада нов дом

Ники Илиев e гост-звезда в последния епизод за сезона на “Бригада Нов дом”

Самотна баба и нейните внуци са героите в новия епизод на „Бригада Нов Дом”

Тити Папазов се включва в ремонта на класни стаи в “Бригада Нов Дом”

Една изключителна незряща жена и слънчевото ѝ дете в “Бригада Нов Дом”

Филип Аврамов се радва нa аплодисменти в новия епизод на "Бригада Нов Дом"