Сериали Драми

Братя

Добави коментар

„Братя” е една от най-впечатляващите серийни драми на студио „Шоутайм”. Сюжетът се завърта около двама братя от ирландски произход, Майкъл и Томи, от които Майкъл е така да се каже „лошият”, а пък Томи е „добрият”.
Brotherhood, САЩ, 2006

сериал - три сезона

Братя

„Братя” е една от най-впечатляващите серийни драми на студио „Шоутайм”.

Сюжетът се завърта около двама братя от ирландски произход, Майкъл и Томи, от които Майкъл е така да се каже „лошият”, а пък Томи е „добрият”.

Но нито един от двамата не е светец, нито пък пълен злодей. И двамата просто се опитват да защитят своята територия в Хил, ирландски квартал в Роуд Айлънд.

Тази сага има четири основни аспекта, които са свързани помежду си чрез двамата братя.

Става дума именно за подземния свят, представителите на закона, общината и семейството. Както във всяко семейство, в което един или двама от членовете са свързани с подземния свят (както е Майкъл) или пък с политиката (както е Томи), неминуемо се крият лъжи и тайни, малки и големи, които преследват героите.

От време на време има и някое друго убийство или фатален инцидент, но „Братя” не би могъл да се определи като много кървав сериал, както е например „Декстър”, другият хитов сериал на „Шоутайм”, или пък „Гангстерска война,” новият сериал, който Фокс Крайм излъчва това лято.

  • Едно от основните събития във втори сезон на „Братя”, е пристигането на нов герой.

Това е завръщането на странстващия ирландски братовчед Колин. Ролята е изпълнявана от ирландския актьор Брайън Обърн.

Колин е синът на малката сестра на Роуз Кафий и по време на този втори сезон той се опитва да открие баща си, докато не пропуска да се забърка в своя дял от неприятности.

Роуз се бори с идеята, че започва да остарява, и взима радикално решение, което може да промени всичко в клана Кафий. Междувременно, Томи и съпругата му Айлийн се опитват да спасят брака си, докато Майкъл и гаджето му Кат се подготвят за ново попълнение в семейството…

В сериала участва актьорът Джейсън Айзакс, роден в Ливърпул, който често изпълнява ролята на злодея и в „Братя” изпълнява ролята на Майкъл. Виждали сме Айзъкс в ролята на коравосърдечния и зъл полковник Уилям Тавингтън от „Патриотът”, както и в ролята на злодея Лусиус Малфой от „Хари Потър”.

  • В третия сезон на „Братя”: пожар в изоставена фабрика убива няколко латино американци, намерили подслон вътре.

Любовният триъгълник, в който Колин попада обтяга нервите му и той все по-често започва да посяга към чашката, а разследването на Деклан вече дава плодове.


Награди и номинации:

  • „Братя” е спечелил престижната награда „Пийбоди” през 2007-ма година и има още две номинации.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър