Актуално В програмата

„Бон апети” с Лора и Стоян по Нова ТВ

Добави коментар

Двама млади и много симпатични готвачи ще бъдат лица на новия кулинарен сериал „Бон апети”, премиерата е на 11 април...


Двама млади и много симпатични готвачи ще бъдат лица на новия кулинарен сериал „Бон апети”, премиерата е на 11 април...

Двама млади и много симпатични готвачи ще казват „Бон апети” от 11 април на зрителите на Нова ТВ, всеки делничен ден, веднага след „Здравей, България”.

Предаването няма нищо общо с познатите досега класически кулинарни формати. „Бон апети” ще разказва за удоволствието  – да пазаруваш, да експериментираш в кухнята, да готвиш за приятели. Ето защо, няма да бъдат представяни само рецепти, а начина на живот на модерните млади хора – креативен, разнообразен, здравословен, забавен, динамичен. Такива са и двете лица на предаването – Лора и Стоян.

Тя обича експериментите, умее да превръща изключително здравословни продукти в истински празник за небцето, вкарва изненада във всяка традиционна рецепта и знае не само какво значи да живееш на малък остров, но и как се готви за голям ресторант. Кулинарният талант на Стоян е открит в Съединените щати, където е и началото на кариерата му. Той умее да превърне едно меню в пътешествие, една чиния - в произведение на изкуството, един продукт - в преживяване. Двамата ги обединява убеждението им, че готвенето е преди всичко забавление.

В днешно време все повече хора са принудени да се хранят бързо, на крак, а храната е наслада, радост, преживяване. Бягайки от стреса, в търсене на удоволствието, все по-често младите хора превръщат готвенето в свое хоби. „Бон апети” ще дава идеи не само за това какво и как могат да сготвят, но и ще показва къде да намерят подходящите съставки, как да ги избират и комбинират.

В изобилието от стоки, свързани с кулинарията, „Бон апети” ще подсказва на своите зрители какво могат и трябва да опитат. Лора и Стоян ще търсят нови или добре забравени стари продукти, ще показват непознати или изчезващи техники за обработка на храните, ще намират уреди, които правят готвенето по-лесно, по-забавно, по-красиво.

За „Бон апети” естетиката в храната е точно толкова важна, колкото и качеството на всеки един продукт.
Красиво подредените чинии ще намират своето място на подходящо декорирана маса, за да доставят удоволствие не само на зрителите и на самите готвачи, но и на приятели, интересни, забавни, странни гости, на цели компании.

Третото действащо лице в шоуто ще бъде светът извън студиото.
Лора и Стоян ще обикалят София и страната, търсейки нови хранителни изделия, интересни магазини, добри ресторанти, уютни кафенета и сладкарници, интересни рецепти. Любовта им към качествените продукти ще ги мотивира да пътуват, стигайки до местата, където се ражда и отглежда храната ни. Интересът им към кулинарното изкуство ще им позволява  да търсят вдъхновение в ястията на различни майстори - професионални и хоби готвачи.
Човек е това, което яде. „Бон апети” ще се стреми да направи хората по-щастливи, показвайки им красивия свят на храната, забавлението, наречено готвене, изкуството, наречено кулинария, радостта от това да доставиш удоволствие на хората около теб.

Храната е общуване и затова студиото няма да е просто кухня, а място, на което се случва животът. В него готвачите ще търсят идеи в интернет, ще  експериментират и творят, ще отглеждат подправки, ще консервират храни, ще канят гости около масата в дневната, с които ще споделят приготвеното… Ето защо, „Бон апети” има амбицията да се превърне в истински кулинарен сериал за своите зрители. Този текст е копиран от pоTV.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Бон апети

Какво ново в Нова ТВ?

"Бон Апети" с Лора и Стоян се завръща в ефира на Нова

"Бон Апети" с Лора и Стоян конкуренция на Иван Звездев по bTV

Нова ТВ прекратява излъчването на кулинарното предаване „Бон Апети”

Бон Апети се завръща още по-вкусно и с един ден повече