Инфо ТВ канали

BNT World

Добави коментар

БНТ Сат (старо име ТВ България) е сателитен телевизионен канал на Българската национална телевизия, предназначен основно за българите, живеещи в чужбина.

БНТ Сат (ТВ България) е сателитният канал на БНТ, който излъчва 100 % българска програма по 18 часа на ден. Разпространява се чрез EUTELSAT, който покрива цяла Европа, по-голяма част от Украйна, европейската част на Русия, предна Азия, Северна Африка. Аудиторията на Сателитния канал са българите в чужбина, но неговата програма се разпространява и в България от всички кабелни оператори.

Сателитният канал на БНТ е създаден през 1999 г. с основна цел да бъде телевизията на българите в чужбина и да осъществява връзката им с родината. По неофициални данни зад граница живеят близо 3 милиона сънародници, чийто културно информационни интереси се стреми да задоволи БНТ Сат. От 2005 г. Сателитният канал произвежда собствени рубрики. До момента те са 15, като стремежът е да дават възможно най-пълна картина за живота в България.

 Програмната схема на БНТ Сат е изработена в българско време (GMT+2) и e съставена от оригиналните рубрики на Сателитния канал, новините и новинарските предавания на живо и повечето от рубриките на Канал 1, които представляват интерес за аудиторията на сателитния канал. Основните принципи при програмирането са стремеж към пълна и навременна информираност на зрителите от чужбина за събитията в страната, приоритет на българските филми и предавания, излъчване на основните рубрики в постоянно утвърдени часове, излъчване на новинарските емисии заедно с Канал 1, с изключение на тази в 22.00 часа, съобразяване на часовете за излъчване на оригиналните рубрики и на повторенията им с часовите пояси в различните страни, където се гледа Сателитният канал, повторно излъчване на рубриките в часови пояс, различен от този на първото излъчване.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър