Актуално Други

БНТ пуска програма за София на отделна честота

1 коментар

Близо 72 на сто от столичани биха гледали софийска програма на БНТ, показва изследване на агенция "Сова Харис", поръчано от медията, съобщиха от БНТ.
БНТ Близо 72 на сто от столичани биха гледали софийска програма на БНТ, показва изследване на агенция "Сова Харис", поръчано от медията, съобщиха от БНТ.

Проучването е направено от 28 до 31 януари 2011 г. чрез телефонно интервю на 500 души над 15 години. Изследването е свързано с подготовката на програма БНТ София, предаде БТА.

Данните показват, че в делнични дни зрителите биха предпочели да гледат продукцията на БНТ София предимно в сутрешните часове (24 на сто) и след 18.00 часа (29 на сто), когато аудиторията на БНТ София би била от заети в държавния или в частния сектор. През уикендите хората биха предпочели да гледат продукцията на БНТ София в следобедните часове.

Близо 76 на сто от столичани биха гледали излъчване в реално време от ключови места в София, а около 63 на сто очакват да се акцентира върху проблемите на столицата. Резултатите сочат още, че концепцията на БНТ София би трябвало да включва новини (33 на сто); спортни предавания (19 на сто); игрални филми, сериали, анимационни филми и развлекателни програми, шоу, мода (с по 17 на сто).

От БНТ смятат, че въз основа на данните от проучването излъчването на регионална за София телевизионна програма на отделна честота ще има зрителски интерес.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър