Актуално Други

БНТ обяви правилата за за провеждане на конкурса "ПЕСЕН НА ЕВРОВИЗИЯ" 2011

Добави коментар

БНТ обяви правилата за за провеждане на конкурса "ПЕСЕН НА ЕВРОВИЗИЯ" 2011
Управителният съвет на националната телевизия прие правила за подбора, избора, гласуването, класирането и представянето на българската песен на конкурса "Песен на Евровизия", съобщиха от БНТ.

ПЕСЕН НА ЕВРОВИЗИЯ" 2011Всички участници в конкурса са длъжни да спазват правилата на международния конкурс и правилата на БНТ в качеството ѝ на продуцент на конкурса "Избор на българската песен в Евровизия". Общите международни изисквания за участие на конкурса са песните да бъдат български национален продукт, т.е. текстът, музиката или аранжиментът да са създадени от български гражданин или изпълнителят да е български гражданин. Песните не трябва да са били публично изпълнявани или комерсиално разпространявани преди 1 септември миналата година. Максимално допустимото времетраене на песента е три минути. Публичното изпълнение на всяка песен може да се изпълнява от не повече от 6 лица на сцена, които да са навършили 16 години.

Изборът на участници в българския конкурс ще се извършва от специална Академия. Тя ще се състои от не по-малко от 31 членове. Председателят на Академията се определя от Генералния директор на БНТ, както и секретарят, който няма право на глас. Членовете на Академията няма да получават възнаграждение. Председателят на Академията ще има за цел да сформира самия ѝ състав чрез покани за предложения от страна на професионалните организации на изпълнителите, композиторите, продуцентите, поетите, професионалните организации на медиите с музикална насоченост, професионалните музикални училища, както и от страна на националните медии. Организациите трябва да изпратят своите писмени предложения до председателя на Академията в посочен в поканата срок.

Изборът на изпълнители става от членовете на Академията като попълват анкетни карти, в които посочват 3-ма изпълнители. На базата на тях се изготвя класиране. До избор на песни се допускат изпълнители, които имат поне една песен, отговаряща на условията на конкурса, изпълнителят и носителите на авторски и сродни права са съгласни с условията на конкурса и са подписали всички необходими документи, за допускане и участие в конкурса. Един изпълнител не може да участва с повече от три песни. Първото изпълнение на одобрените песни се осъществява и заснема в Студио 1 на БНТ. Заснетите изпълнения се излъчват съгласно одобрена от програмния директор на "БНТ 1" програмна схема. Ротацията на песните продължава поне 6 календарни дни, като одобрената схема за излъчване гарантира, че всяка песен ще бъде показана еднакъв брой пъти по "БНТ 1".

Оценката на песните ще става от Академията и от зрителите, а резултатите ще се документират с протокол.
Песните се изпълнят с концерт, който ще се излъчва пряко по БНТ 1. Поредността на изпълненията се определя чрез жребий, изтеглен публично. Членовете на Академията оценяват песните по време на генералната репетиция, която се провежда най-късно до 24 часа преди концерта. Всеки член на Академията оценява песните с точки за местата от 1 до 10. При повече от 10 песни, останалите песни получават нула точки. Зрителите избират най-добрата песен по време на прякото предаване на БНТ 1, на съобщените телефони, чрез текстово съобщение или на стационарен номер. Изборът на финалист става като председателят на Академията в присъствието на нотариус, използвайки протоколите за гласуване на Академията и на зрителите изготвя списък, в който попълва песните, изпълнителите и точките. Песента получила най-много точки от двете гласувания се класира на първо място.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Евровизия

България се класира на финал на Евровизия 2021

Тази вечер България ще вземе участие във втория полуфинал на Евровизия 2021

Азис, DARA, Зуека, Геро ще участват в концерта на Виктория за Евровизия

41 държави ще участват на Евровизия 2021

Евровизия обедини милиони зрители от цял свят със своето виртуално музикално шоу